Sart Antik Kenti

Sardes antik kenti lydia krallığı nın başkenti olan sardes kenti m ö. Lidya krallığının başkenti konumunda olan antik kent tarihte ilk altın paranın basıldığı yer özelliğini taşımaktadır.

Sardes Antik Kenti

Manisa nın salihli ilçesinde sart beldesi sınırları içerisinde yer alan sardes antik kenti ve bintepeler lidya tümülüsleri bir diğer ifade ile demir çağı na damgasını vurmuş çok büyük bir imparatorluk olan lidya nın.

Sart antik kenti. Kentte görülebilecek yerler arasında altın işleme atölyeleri restorasyonu tamamlanan gymnasion hamam kompleksi. Tarihte ünlü kral yolunun başlangıcı olan ve lidya devletine başkentlik yapan sardes manisa nın salihli ilçesinde yer almaktadır. Sart antik kenti manisa sanal turu.

Hellenistik ve roma döneminde de önemini koruyan bizans döneminde önemli bir piskoposluk merkezi haline gelen kent salihli yakınındaki sart kasabası ile adını günümüzde de yaşatmaktadır. Enjoy the videos and music you love upload original content and share it all with friends family and the world on youtube. Sardes antik kenti nerede nasıl gidilir.

2 binlere kadar uzanan batı anadolu yu hâkimiyeti altına almış bir imparatorluğun lidya krallığı nın başkenti antik çağda lidya krallığının başkenti olması ve tarihte ilk altın paranın basıldığı yer olmasıyla ün yapmış sardes. 6 yüzyılda perslerin lydia krallığı na son vermelerinden sonra bir pers satraplık merkezi haline gelmiştir. Korunmayı başararak günümüze kadar gelmiş olan kentin kalıntıları tarihte paranın ilk basıldığı yer olması nedeniyle oldukça önemli bir konuma sahiptir.

Izmir ve manisa dan salihli ye düzenli otobüs seferleri yapılıyor. Izmir ankara karayolu üzerinde salihli nin 8 km kadar batısında bir köyün içinden ve tam orada küçük bir köprünün üstünden geçersiniz. Sardes sart antik kenti sardes antik kenti tarihçesi iö.

Sart antik kenti manisa nın tarihi yerlerinin bir parçası olan sart antik kenti sırlarla dolu tarihi eşliğinde arkeolojik kazıları devam etmektedir. Sardes antik kenti manisa nın salihli ilçesinde sart kasabası yakınlarında yer alan sardes antik kenti lidya uygarlığı nın başkentidir. Sardes antik kenti ne nasıl gidilir.

şehrin ortasından geçen poktolos sart çayı nın taşıdığı altın tozlarının zenginleşmeye katkısı olduğu söyleniyor. 3 bin yıllık yerleşimin adı sart diye geçse de bir çoğumuz burayı sardes diye telaffuz etmekteyiz. Bu sanal turu web sitenize ekleyin.

Izmir ankara karayolu üzerindeki sardes sart mustafa kasabası salihli ye 8 km izmir e 85 km manisa ya 61 km ve ankara ya 480 km uzaklıkta. Manisa ilimiz sınırları içerisinde kurulmuş bulunan lidya krallığı nın başkentidir sardes antik kenti.

Sardes Antik Kenti Unesco Da Kalici Olmayi Hedefliyor Paranin Dogdugu Kent Ntv

Sardes Antik Kenti Nde Kazilar Basliyor Arkeofili

Sardes Sart Antik Kenti Arkeogezgin

Sardes Antik Kenti Gezimanya

Sardes Antik Kenti Manisa Ilinde Nerede Giris Ucreti Tarihcesi Ve Ozellikleri Tatil Seyahat Haberleri

Sardes Antik Kenti Unesco Da Kalici Olmayi Hedefliyor

Sardes Antik Kenti Paranin Dogdugu Kent Rota Senin

Sardes Antik Kenti Salihli Manisa Neredekal Com

Sardes Antik Kenti Salihli

Leave a Reply