Sardes Antik Kenti Manisa

Izmir ve manisa dan salihli ye düzenli otobüs seferleri yapılıyor. Manisa ilimiz sınırları içerisinde kurulmuş bulunan lidya krallığı nın başkentidir sardes antik kenti.

Sardes Antik Kenti Nde Kazilar Basliyor Arkeofili

3 bin yıllık yerleşimin adı sart diye geçse de bir çoğumuz burayı sardes diye telaffuz etmekteyiz.

Sardes antik kenti manisa. Sardes kenti sard büyük bir uygarlık kurmuş olan lydia lidya krallığının merkezi sardes kentiydi antik kent kalıntıları işte bu uygarlıktan günümüze ulaşanlardır. Sardes antik kenti tarihçesi hikayesi. Sardes antik kenti ne nasıl gidilir izmir uşak afyonkarahisar ankara karayolu üzerinde manisa nın salihli ilçesi sınırlarında bulunan sardes antik kenti ne ulaşım için karayolu ve demiryolu alternatifi bulunuyor.

Para basan ilk devlet olarak ticarette büyük üne sahiptirler. Manisa ya 65 km uzaklığında bulunan sardes antik kenti salihli ilçesi sart beldesi sınırları içinde yer alıyor. Sart ve çevresinin 5 000 yılı aşkın yerleşim izlerine sahip olduğu biliniyor.

Izmir ankara karayolu üzerindeki sardes sart mustafa kasabası salihli ye 8 km izmir e 85 km manisa ya 61 km ve ankara ya 480 km uzaklıkta. Tarihte ünlü kral yolunun başlangıcı olan ve lidya devletine başkentlik yapan sardes manisa nın salihli ilçesinde yer almaktadır. 3 üncü yüzyılda inşa edilmiş eşsiz güzellikte bir yapıdır.

Sardes antik kenti manisa nın salihli ilçesinde sart kasabası yakınlarında yer alan sardes antik kenti lidya uygarlığı nın başkentidir. Sardes antik kenti nerede nasıl gidilir. Manisa nın salihli ilçesinde sart beldesi sınırları içerisinde yer alan sardes antik kenti ve bintepeler lidya tümülüsleri bir diğer ifade ile demir çağı na damgasını vurmuş çok büyük bir imparatorluk olan lidya nın.

Sardes in arkeolojik alanındaki önemli buluntuların bir kısmı manisa arkeoloji müzesi nde tutulmakta olup roma. Sardes antik kenti hakkında bilgi. Sardes antik kenti manisa salihli de yer alan lidya krallığına başkentlik yapan görkemli bir şehir.

Antik sardes kenti ndeki kazılar sonucunda ortaya çıkarılan mimari yapılar sinagog ile gymnasion dur. Korunmayı başararak günümüze kadar gelmiş olan kentin kalıntıları tarihte paranın ilk basıldığı yer olması nedeniyle oldukça önemli bir konuma sahiptir. Lidya yüzyıllık bir zaman diliminde anadolu nun en güçlü devleti olmuştur.

1958 yılından bu yana harvard ve cornell üniversiteleri sardes antik kenti kazıları nı gerçekleştiriyor bu çalışmaların bir parçası olarak sardis in spor salonu restore edilmiş ve sinagog 1962 de keşfedilmiştir. Ayrıca kentin bir zamanlar mezopotamya dışındaki en büyük savunma duvarı ile çevrili olduğu düşünülüyor.

Sardes Antik Kenti Lidyalilarin Baskenti Manisa Yorum Guncel

Sardes Antik Kenti Nerede Sardes Antik Kenti Hakkinda Bilgi Tarihi Efsanesi Giris Ucreti Ve Ziyaret Saatleri

Sardes Antik Kenti Salihli

Sardes Antik Kenti

Sardes Antik Kenti Paranin Dogdugu Kent Rota Senin

Sardes Sart Antik Kenti Arkeogezgin

Sardes Antik Kenti Paranin Dogdugu Kent Rota Senin

Sardes Antik Kenti Manisa Ilinde Nerede Giris Ucreti Tarihcesi Ve Ozellikleri Tatil Seyahat Haberleri

Sardes Antik Kenti Salihli Manisa Neredekal Com

Leave a Reply