Sardes Antik Kenti Artemis Tapınağı

Günümüzde efes antik kenti selçuk un sınırında yer almaktadır. Artemis tapınağı modern liman kenti izmir in yaklaşık 75 km güneyindeki efes antik kenti nin yakınında kurulmuştur.

Artemis Tapinagi Sardis Antik Kenti Salihli Resmi Tripadvisor

Sardes antik kentin çok yakınında bulunan bu tapınağın yıllardır yüzeysel bir koruma altında olduğu duvarların yıkıldığı bir taş yığını içinde çırpınan artemis tapınağı ne yazık ki dillenemediği için çektiği ızdıraplarını gelen ziyaretçilere anlatamamaktadır.

Sardes antik kenti artemis tapınağı. Civarda özgün yemekler yiyebileceğiniz bir yer yok. Tarihte ünlü kral yolunun başlangıcı olan ve lidya devletine başkentlik yapan sardes manisa nın salihli ilçesinde mutlaka görülmesi gereken bir antik kent. Sardes antik kenti geziniz de altın işleme atölyeleri gymnasion hamam kompleksi bizans sur kalıntılarını agora kalıntılarını sinagog tiyatro ve kybele sunağını görebilirsiniz.

Bu önemli ve zengin lidya şehrinin günümüze kadar gelmiş yapıları ise. Efes teki kutsal alan temenos artemis harabesi nin kendisinden daha yaşlıydı. Salihli nin ünlü odun köftesinden tatmak gerek.

Uzaklıkta bulunan efes te inşa edilmiştir efes teki bu tapınak bereket tanrısı artemis için yapılmış. Tmolos dağı nın sırtları ile eski lydia merkezinin akropolü arasında yer alan bu güzel tapınak antik çağa ait en göz alıcı kalıntıları oluşturmaktadır artemis tapınağı bugün izmir kentine 50 km. Artemis tapınağı tripadvisor üyelerinin 865 gerçek sardis antik kenti fotoğrafına ve videosuna bakın.

Facebook twitter pinterest linkedin whatsapp. Sardes de çok iyi korunmuş olarak kalan yapılardandır. Dükkanlar kütüphane sütunlu cadde sinagog gymnasium hamam artemis tapınağı ve altın arıtma evleri vardır.

şehir kent planlaması konusunda kusursuz olup mezopotamya dışındaki en büyük savunma duvarı ile çevrelenmiştir. Sardes antik kenti nerede nasıl gidilir. Sardes antik kenti diğer kentlerden ayıran en önemli özelliği paranın basıldığı ilk yer olmasıdır.

Hale karaarslan 29 aralık 2015. Sardes antik dünyanın da gelen şehirleri arasındaydı. Sardis antik kenti salihli resim.

Enjoy the videos and music you love upload original content and share it all with friends family and the world on youtube. Il kültür ve turizm müdürü sudak ın sardes antik kenti ve artemis tapınağı nın tarihi önemi ve manisa turizmine katkısı hakkında bilgi verdiği incelemede vali karadeniz ilimiz tarım ve sanayisi ile önemli bir merkez. Sardes antik kentini gezmeden artemis tapınağı ve sinagogu görmeden bintepelere gitmeden kral midas ın başına gelenleri öğrenmeden dönme.

Sardes antik kenti ve artemis tapınağı.

Ege Gezisi Sardes Antik Kenti Ve Artemis Tapinagi

Sardes Antik Kenti

Sardes Sart Antik Kenti Arkeogezgin

Sardes Antik Kenti Gezimanya

Seferadlarin Besigi Sardes Antik Kenti Haberi Arkeolojik Haber Arkeoloji Haber Arkeoloji Haberleri

Sardes Antik Kenti Ve Artemis Tapinagi Anahtar Tv

Ege Gezisi Sardes Antik Kenti Ve Artemis Tapinagi

Ege Gezisi Sardes Antik Kenti Ve Artemis Tapinagi Antik Mimari Antik Yunan Mimarisi Eski Roma

Sardes Antik Kenti Jeopark Belediyeler Birligi

Leave a Reply