Salamis Antik Kent Kimler Tarafından Yapılmıştır

Gazimağusa nın kuzeyindeki adanın devamını oku. σαλαμίς veya σαλαμίνα της κύπρου kıbrıs adasında kuzey kıbrıs türk cumhuriyeti nin gazimağusa şehrinin 6 km kadar kuzeyinde yer alan bir antik kenttir.

Salamis Antik Kenti Tatildukkani Com Tatildukkani Com

Yüzyılın sonlarında ağaçlarla ve toprak.

Salamis antik kent kimler tarafından yapılmıştır. Salamis veya salamis harabeleri yunanca. Salamis antik kenti şehir bronz çağı sonlarında başlayan göçler sırasında anadolu dan gelen kavimler ve bunlara yunanistan dan gelerek kilikya da katılan akalar tarafından kurulmuştur. Asırda duyulan salamis mağusa nın 6 km kuzeyinde deniz kenarında bir zamanlar suların aktığı kanlıdere olarak bilinen pedios nehrinin döküldüğü yerde kurulmuş kıbrıs a gidince mutlaka gezilip görülmesi gereken bir antik kent.

Bronz çağı nda kurulmuş ve zamanında kıbrıs a başkentlik yapmış olan salamis antik kenti nin tarihi m ö. Kent trodos dağından doğan pedios nehrinin denize döküldüğü havzaya yakın bir yerde kurulmuştur. Salamis antik kenti nin kurucu teukros efsaneye göre salamis adasının kralı telamon un oğlu dur troya savaşı sırasında kardeşinin intiharını engellemediği için babası tarafından ülkesinden kovulmuştur m ö 11.

Hıristiyanlık dinini benimseyen st. 76 77 yıllarında meydana gelen depremler nedeni ile kentin tahrip olduğu antik kaynaklardan bilinmektedir. Yunanistan daki salamis adasının kralı telamon un oğlu olan tekfros kentin efsanevi kurucusu olarak biliniyor.

Antik kentler insan toplumunun geçmişine açılan bir pencere olabilir ve salamis antik dönemde var olan büyük şehirleri hatırlatmaktadır ve son birkaç yüzyılda ne kadar ilerlediğimizi göstermektedir. Kent trodos dağından doğan pedios kanlıdere nehrinin denize döküldüğü havzaya yakın bir yerde kurulmuştur. Tekfros truva harbi ne katılan silah arkadaşları ve savaşta esir aldığı bir.

Kent yeniden imar edilse de de 332 342 yılları arasında. Ismi ilk defa i ö. Salamis antik kenti magosa nın 6 km.

1075 yılında büyük bir depremle yerle bir olduktan sonra halkı yavaş. Truva harbi sırasında kardeşinin intiharını önleyemediğinden savaş sonrası babası tarafından ülkeye sokulmaz. Salamis in tunç çağı nın sonlarında mö 1100 lere kadar kıbrıs ın başkenti olduğuna inanılmaktaydı.

σαλαμίς veya σαλαμίνα της κύπρου kıbrıs adasında kuzey kıbrıs türk cumhuriyeti nin gazimağusa şehrinin 6 km kadar kuzeyinde yer alan bir antik kenttir. Antik salamis kenti başta bir aka kolonisi olarak kurulmuştur. Catherine in salamis yöneticisi dayısı tarafından buraya hapsedildiğine.

Yy a a kadar uzanıyor efsaneye göre bu kent antik yunanistan da truva savaşlarından sonra salamis adlı bir adanın prensi tarafından kurulmuş. Kimi arkeologlara göreyse enkomi m ö. Yüzyılı na ait kalıntılar şehrin o yıllarda kurulduğunu göstermektedir.

Peşinen söyleyeyim burayı gezmeyi düşünüyorsanız.

Amator Gezgin In Gezi Notlari Salamis Antik Kenti Gazimagusa

Amator Gezgin In Gezi Notlari Salamis Antik Kenti Gazimagusa

Salamis Antik Kenti Ndan Fiskiran Tarih Kuzey Kibris

Salamis Antik Kenti Tatildukkani Com Tatildukkani Com

Tarihi Sehir Magusa Da Binlerce Yillik Gecmise Sahip Salamis Antik Kenti Kktc Enformasyon Dairesi

Salamis Antik Kenti Ndan Fiskiran Tarih Kuzey Kibris

Kibris Ta Unutulmus Bir Antik Kent Salamis

Salamis Antik Kenti Ndan Fiskiran Tarih Kuzey Kibris

Tarihi Sehir Magusa Da Binlerce Yillik Gecmise Sahip Salamis Antik Kenti Kktc Enformasyon Dairesi

Leave a Reply