Sagalassos Antik Kenti Hakkında Bilgi

Bu tarihte seramik eşya yapımı da başlar. Ağlasun vadisi ndeki ilk tarım yerleşimi mö 4000 den hemen önceye tarihlenir.

Sagalassos Antik Kenti Nerede Sagalassos Antik Kenti Hakkinda Bilgi Tarihi Efsanesi Giris Ucreti Ve Ziyaret Saatleri

Sagalassos un tarihi mö 12 bin yıllara kadar uzanmaktadır.

Sagalassos antik kenti hakkında bilgi. Sagalassos antik kenti sanat ve tarihin bir arada bulunduğu antik kentler arasında yer alır. Sagalassos antik kenti anadolu da pisidia bölgesi şehir. Sagalassos antik kenti nerede.

Sagalassos antik kenti türkiye nin en iyi korunmuş antik kentlerinden biri. En az 1 000 yıllık seramik üretimi sayesinde antik kentler içindeki en uzun seramik üretim merkezi kabul edilen sagalassos aynı zamanda unesco dünya mirası listesi nde de yer almaktadır. Sagalassos antik kenti hakkında bilgi.

şehrin adı tipik bir anadolu kavmine aittir ve eskiden beri bu adla tanınır. Yol tarifi al konumu gelecekte sagalassos olacak bölgede insana ait ilk izler mö 10 000 e kadar uzanır. Kuzeyinde anadolu güneyinde akdeniz platosu yer almaktadır.

Sagalassos antik kenti hakkında bilgi. Sagalassos un ilk keşfi 1706 yılında fransız gezgin paul lucas tarafından yapılmış. Sagalassos burdur a 33 km uzaklıktadır.

Sagalassos göller bölgesinden güneye inen geçide hakim bir dağ terası üzerinde kuruldu. Batı toroslar ın bir parçası olan ağlasun dağının güney eteklerinde 1450 1700 m. Sagalassos antalya ya 110 isparta ya 41 km uzaklıkta burdur un ağlasun ilçesinin 7 km kuzeydoğusunda yer alan antik bir kenttir.

Burdur un ağlasun ilçesinin 7 km kuzeyinde batı torosların bir parçası olan ağlasun dağının güney eteklerinde yer alıyor. Ağlasun ilçesinin 7 km kuzeydoğusunda yer alan bir antik kenttir. Burdur sagalassos antik kenti hakkında bilgi.

çağlar boyunca sayısız kültüre ev sahipliği yapmış anadolu coğrafyasının en eski halklarından biri olan pisidialılar tarafından kurulur. Antalya ya da 100 km uzaklıkta olan antik kent dağ eteklerine denizden 1450 ile 1600 metre yükseklik arasına kurulmuştur. Sagalassos antik kentini görmeye sizleri çekebilecek pek çok neden bulabilirsiniz.

Sagalassos antik kenti nden imparator ayağı hadrian ve marcus aurelius heykelleri gibi önemli buluntular ortaya çıkarılmıştır. Sagalassos un önündeki bu ovada kiraz ceviz organik sebze ve meyveler. Antik kent antalya ya yaklaşık 100 kilometre mesafede.

Burdur ağlasun ilçesinin girişinde yemyeşil bir ova sizleri karşılar. Burdur ilinin ağlasun ilçesinde bulunan sagalassos antik kenti antalya ya yalnızca 100 km. Antik yunan da pisidya nın başkenti olan bu şehrin çoğu yapısı kısmen ayakta kalabilmiştir.

Sagalassos antik kenti hakkinda bilgi pisidia bölgesinin roma imparatorluk döneminin en önemli şehri olan sagalassos da bulunan yapıların büyük bir çoğunluğu roma dönemine ait. Bunların en iyi durumda olanı ise tiyatro bölümüdür. Burada bilinen en eski yerleşik düzen ise mö 6500 e aittir.

Sagalassos Antik Kenti Hakkinda Bilgi Ozellikleri Nerede Harita

Sagalassos Antik Kenti Hakkinda Bilgi Tarihi Nerede Nasil Gidilir

Sagalassos Antik Kenti Gezimanya

Sagalassos Antik Kenti Burdur Un Antik Ruhu Bujuyollarda

Sagalassos Antik Kenti

Toroslarin Isildayan Kenti Sagalassos Nurgul Buyukkalay Kose Yazilari

Asklarin Ve Imparatorlarin Sehri Sagalassos Antik Kenti Konuklarini Bekliyor Ntv

Sagalassos Antik Kenti Kultur Portali

Sagalassos Antik Kenti Rehberi Nerede Tarihi Ve Giris Ucreti

Leave a Reply