Phellos Antik Kenti

Phellos antik kenti harikulade manzaraya sahip bir noktada bulunuyor. Phellos antik kenti kaş ilçesinde yer alan çukurbağ köyü ne 2 kilometrelik bir mesafede yer alır.

Phellos Antik Kenti Phellos Ne Demek Antik Kentleri

Doğa yürüyüşü mükemmel manzara ve antik kent hepsi bir arada.

Phellos antik kenti. Sıcak dönemi orada geçirdikten sonra kış dönemi hemen öncesi tekrar kente dönüyorlardı. çukurbağ ı geçtikten sonra pınarbaşı na gelmeden phellos a 2km kaldığını gösteren likya tabelalarıyla karşılaşırsınız. Phellos un nekropolisinde birçok kaya mezarı bulunmaktadır.

Phellos antik kenti antalya felen dağı phell kaş ın 5 km kuzeyindeki felen dağı yamacında çukurbağ köyü ne 2 km. Yükseklikte fellen yayla mevkiinde yer alan phellos antik kenti kalıntılarına demre kaş karayolu üzerindeki ağullu yerleşiminden çukurbağ yönüne devam edilerek ulaşılır. Phellos antik kentinin de içinde bulunduğu lykia halkının günümüzde olduğu gibi yaylacılık geleneğine sahip olduğu sanılmaktadır.

Uzaklıkta antiphellos ile kaş karşı karşıya bir antik kenttir. Yükseklikte fellen yayla mevkiinde yer alan phellos antik kenti kalıntılarına demre kaş karayolu üzerindeki ağullu yerleşiminden çukurbağ yönüne devam edilerek ulaşılır. Deniz kıyısında yaşayan halk mayıs ayında sıcaklıkların bastırmasıyla yaylaya çıkıyor.

Phellos antik kenti phellos antik kenti nerede phellos nerede phellos kaş phellos tarihi ni diye bilmek istiyorsanız kaş ın antiphellos kuzeydoğusunda deniz seviyesinden yaklaşık 950 m. Phellos antik kenti kalıntıları denizden 850 metre yüksekliğinde bir alana kurulmuş. Phellos antik kenti kaş ilçesinde yer alan çukurbağ köyü ne 2 kilometrelik bir mesafede yer alır.

2km sonra felen yaylası üzerinde günümüze ulaşan birkaç lahit ve mezar yapısını. çevresindeki dağlık bölgeye hakim bir sırt üzerinde yerleşimi bulunan antik kent m ö. Phellos antik kenti antalya nın en huzur verici ve en büyüleyici yerlerinden biri olan kaş tarihten taşıdığı izlerle de en keşfedilesi yerleri sunar turistlere.

çok fazla kalıntısı. Tarihsever biriysen antik kenti ziyaret ettiğin zaman dikkatini çekeceklerin başında kabartmalar ve lahitler geliyor. Sizlere bu sayfamızda kaş ta yer alan phellos antik kenti nin tarihinden bahsedeceğiz.

Phellos kaş antiphellos liman ağzı kaputaş plajı küçük çakıl büyük çakıl plajı akçagerme plajı patara plajı ve antik kenti saklıkent kanyonu jeep safari tüplü dalış ve şnorkelle dalış yamaç paraşütü kekova batık kent tekne turu üçağız kekova batık şehir kekova adası demre myra antik kenti meis adası pasaport gerekli. Phellos antik kenti ne ulaşım kaş merkezden 10km uzaklıkta. çok fazla kalıntısı bulunmayan antik şehrin sahip olduğu doğal manzara kesinlikle görülmeye değer.

Phellos antik kenti phellos antik kenti nerede phellos nerede phellos kaş phellos tarihi ni diye bilmek istiyorsanız kaş ın antiphellos kuzeydoğusunda deniz seviyesinden yaklaşık 950 m. Anasayfa antik kentler phellos antik kenti hakkında kaş ın kuzeydoğusunda deniz seviyesinden 950 m yüksekte kurulmuş olan phellos antik kenti ismi yunanca olan bir likya şehridir.

Phellos Antik Kenti

Phellos Antik Kenti A Photo From Antalya Mediterranean Trekearth

Phellos Antik Kenti Tirmanmak Guzeldir Fidorento Blog

Phellos Antik Kenti Obilet Com Blog

Kas Antiphellos Antik Kenti

Phellos Antik Kenti Kas Rehber

Phellos Antik Kenti Ne Nerede

Phellos Antik Kenti Kas Rehber

Phellos Antik Kenti Tirmanmak Guzeldir Fidorento Blog

Leave a Reply