Phaselis Antik Kenti

Gelelim phaselis faselis antik kenti nin tarihine. Phaselis antik kenti nin en ünlü yapıları ise antik su kemeri ve hamam kalıntılarıdır.

Phaselis Antik Kenti Tarihi Hakkinda Bilgi Giris Ucreti Nerede

Yüzyılda lakios önderliğinde rodoslu koloniciler tarafından kurulmuş.

Phaselis antik kenti. Antik fasülye ile phaselis iskenderiye ekspedisyonu phaselis antik kenti nde adını benzerliğinden dolayı fasülye kelimesinden alan bir gemi türü olan phaselos akdeniz uygarlıkları araştırma enstitüsü tarafından yürütülen proje kapsamında yeniden canlandırılacak. Kentin sahip olduğu limanların ismi kuzey limanı savaş limanı ve güneş limanı dır. Antik kentteki 3 plaj geçmişte her biri liman olan kıyı şeridinde yer alıyor.

Phaselis faselis antik kenti tarihi. Ileri mühendislik örneği bir antik kent. Translation will be added soon phaselos projesi.

Bu limanlar sayesinde deniz ticaretiyle zenginleşerek ayrıcalıklı bir konuma ulaştı. üç ayri limana sahip bir ticaret kenti. Phaselis antik kenti üç limana sahiptir ve bu limanlar kuzey limanı savaş limanı korunmuş liman ve güney limanıdır.

Phaselis antik kenti nin akdeniz e uzanan küçük bir yarımada üzerinde i ö. Ayrıca kentin içerisinde 1500 kişilik bir antik tiyatro bulunmaktadır. Phaselis araştırmaları 2012 2019 phaselis antik kenti ve teritoryumunu araştırma projesi akdeniz üniversitesi tarih bölümü eskiçağ tarihi anabilim dalı başkanlığınca hazırlanarak 2011 yılında t c.

Coğrafi konumu önemli bir liman kenti olduğunu gösterir. Orta ve güney limanı birbirine bağlayan sütunlu liman caddesi 125 metre uzunluğunda ve 25 metre genişliğinde sahiptir. Kültür ve turizm bakanlığı kültür varlıkları ve müzeler genel müdürlüğü ne sunulan beş yıllık yüzey araştırması projesidir.

Kuruluş efsanesinde kolonistlerin yöre halkına mısır veya kurutulmuş balık önerilerine balık isteği ile cevap verildiği anlatılır. Kuzey liman merkez liman ve güney liman olarak adlandırılan phaselis plajları yaz aylarında kenti ziyaret edenlerin keyifle zaman geçirdiği serinlediği doğa harikası yerler. Kentin en önemli geçim kaynağını deniz ticareti oluşturmaktadır.

7 nci yüzyılda rodoslu kolonistlerce kurulduğu söylenir. Eski çağ ın bu ünlü ticaret kenti üç ayrı limana sahip olmasıyla dikkat çekiyor. Eski çağ ın ünlü liman kenti phaselis m ö.

Phaselis plajı olarak adlandırılan bölgede 3 ayrı koy bulunuyor.

Phaselis Antik Kenti Nerede Phaselis Antik Kenti Hakkinda Bilgi Tarihi Efsanesi Giris Ucreti Ve Ziyaret Saatleri

Phaselis Antik Kenti Phaselis Plaji Gezip Gordum

Phaselis Antik Kenti Geziler Yabanci Geziler

Phaselis Antik Kenti Antalya Ilinde Nerede Giris Ucreti Tarihcesi Ve Ozellikleri Tatil Seyahat Haberleri

Phaselis Antik Kenti Nerededir 2 Haziran Ipucu Sorusu Haberler Milliyet

Phaselis Antik Kenti Nerededir Son Dakika Haberleri

Phaselis Antik Kenti Ne Otel Projesi Iptal Edildi Arkeofili

Phaselis Antik Kenti Nde 2018 Yilinda Gerceklestirilen Yuzey Arastirmalari Ve Kazi Calismalari Phaselis

Phaselis Antik Kenti Ve Koyu Kemer Antalya Antalya Da Yapilacak Seyler

Leave a Reply