Phaselis Antik Kenti Kemer

Phaselis antik kenti antalya nın en önemli tarihi ve turistik değerlerinden birisi. Antalya kemer e bağlı tekirova beldesinde yer alan phaselis antik kenti kemer ilçe merkezine yaklaşık 12 km uzaklıktadır.

Phaselis Antik Kenti Tarihi Hakkinda Bilgi Giris Ucreti Nerede

Phaselis phaselisantikkenti phaseliskemer faselis kemer kemer e 15 km antalya ya 59 km mesafededir.

Phaselis antik kenti kemer. Antalya nın kemer ilçesi sınırlarında tekirova köyünde yer alan phaselis antik kalıntıların. Amasyalı coğrafyacı strabon da phaselis antik kentinden. Antalya körfezinin batı kıyısının ortasında konumlanan kent tekirovanın kuzeyine düşüyor.

Eski bir likya antik kenti olan yapı muhteşem bir doğal güzelliğin ortasında yer alması nedeniyle de hem yerli hem de yabancı turistlerin oldukça ilgisini çeken yerlerin başında geliyor. Kemer den yaklaşık 12 km. Phaselis antik kenti kemer şehir merkezine araçla 20 dakika uzaklıktadır.

Phaselis sahilini ve phaselis antik kentini tanıyalım. Phaselis in içi ve çevresi çam ormanlarıyla dolu olması sebebiyle yazın sıcak günlerinde bile serin olmakta. Phaselis kemer den yaklaşık 12 km uzaklıktaki tekirova yakınlarında bulunan ve eski bir likya antik kenti olan phaselis muhteşem doğal güzelliklerinin yanı sıra tarihi ve masmavi plajı ile antalya da mutlaka görülmesi gereken yerler arasında yer alıyor.

Tekne turları dışında özel araç ile de gidebilirsiniz ya da toplu taşıma ile antik kent girişine kadar gidebilir ve 30 dakikalık bir yürüyüşle phaselis kentine varabilirsiniz. Antalya nın en güzel 5 plajından biridir. Phaselis adı kaynaklarda lykia krallığının en güzel kentleri arasında geçer.

Mesafede tekirova tatil beldesi yakınlarında bulunan ve eski bir likya antik kenti olan phaselis muhteşem doğal güzellikleri tarihi ve plajı ile antalya kemer de mutlaka gezip görülmesi tavsiye edilen yerlerinden birisi konumunda. Yüzyılda rodos lular tarafından kurulmuştur. Phaselis antik kenti hakkında bilgiler.

Kemer in en önemli tarihi eserlerinin başında phaselis antik kenti gelmektedir. Phaselis festivali 9 14 eylül 2019 phaselis antik kenti kemer antalya türkiye 9 14 eylül 2019.

Phaselis Antik Kenti Antalya Ilinde Nerede Giris Ucreti Tarihcesi Ve Ozellikleri Tatil Seyahat Haberleri

Phaselis Antik Kenti Nerede Nasil Gidilir Giris Ucreti Ziyaret Saatleri

Phaselis Antik Kenti Phaselis Plaji Gezip Gordum

Phaselis Antik Kenti Nerededir Son Dakika Haberleri

Antalya Nin Kemer Ilcesindeki Phaselis Sahili Yolcu360 Com Arac Kirala

Phaselis Ancient City Cirali Villa 4 Seasons Cirali Apart Hotel

Phaselis Plaji Antik Kentte Deniz Keyfi Gezen Anne

Phaselis Wikipedia

Phaselis Antik Kenti Ne Otel Projesi Iptal Edildi Arkeofili

Leave a Reply