Phaselis Antik Kenti Harita

It was prepared under the presidency of akdeniz mediterranean university ancient history division of the history department which was presented in 2011 to the turkish republic ministry of culture and tourism the general directorate for cultural. Beydağları sahil milli parkının sahil kesiminde yer alan phaselis antik kenti etrafında 3 adet koy bulunmaktadır.

Phaselis Antik Kenti Phaselis Plaji Gezip Gordum

Bunlar antik kentin kuzey limanı askeri limanı ve güney limanıdır.

Phaselis antik kenti harita. Diğer antalya phaselis antik kent haritaları ve antalya phaselis antik kent yol tarifi için yukarıdan arama yapabilirsiniz. Phaselis faselis antik kenti nerede nasıl gidilir. Antalya nın kemer ilçesine bağlı çamyuva mahallesinde bulunan phaselis antik kenti ne ulaşmak için.

Geri phaselis antik kenti. Phaselis antik kentinin üç adet doğal limanı bulunuyor. Kent sahil kesiminde 3 muhteşem koy kenarında ve yemyeşil bir orman içinde yer almaktadır.

Ayrıca kentin içerisinde 1500 kişilik bir antik tiyatro bulunmaktadır. Phaselis antik kenti nin en ünlü yapıları ise antik su kemeri ve hamam kalıntılarıdır. Kültür ve turizm bakanlığı kültür varlıkları ve müzeler genel müdürlüğü ne sunulan beş yıllık yüzey araştırması projesidir.

Raster harita ve vektör haritalar üretilmiştir. Kentin sahip olduğu limanların ismi kuzey limanı savaş limanı ve güneş limanı dır. Bu yolculuk arabayla tahminen 1 saat 5 dakika sürecektir.

Phaselis project 2012 2016 the ancient city of phaselis and its territorium research project is a five year surface exploration project. Dizel bir araç bu mesafede ortalama 3 36 lt benzinli bir araç ise 4 88 lt yakıt tüketir. Phaselis antik kentine giriş ücretlidir.

Kentin en önemli geçim kaynağını deniz ticareti oluşturmaktadır. Bunun yanı sıra orta ve güney limanı birbirine bağlayan sütunlu liman caddesi caddenin deniz tarafında küçük bir tepeye sırtını dayamış tiyatro roma hamamı agoraları tepedeki akropol su kemerleri ve hadrianus un kenti ziyareti esnasında onuruna yapılan hadrian. Antalya phaselis antik kent in haritası yukarıda verilmiştir.

45 km mesafede bulunan kemer ilçesine geldikten sonra muğla yolu üzerinden yaklaşık 11 km ilerleyip phaselis tabelasından sola dönerek antik kente ulaşabilirsiniz. Antalya kumluca karayolu üstünde çamyuva mevkinden sonra yol ayrımından 1 km yolla sahilde yer alan antik kente ulaşılır. Antik kent alanına girildiğinde ilk koy sol taraf sizi karşılar.

Phaselis antik kenti kemer tekirova antalya arası mesafe yaklaşık olarak 61 km dir. Phaselis araştırmaları 2012 2019 phaselis antik kenti ve teritoryumunu araştırma projesi akdeniz üniversitesi tarih bölümü eskiçağ tarihi anabilim dalı başkanlığınca hazırlanarak 2011 yılında t c. Antalya phaselis antik kent in ulaşımı için en yakın yol nerede bulmak için doğru adrestesiniz.

Araştırma bulguları mö. 691 yılında argos lu ya da lindos lu kolonistler. Uçak ile seyahat etmeyi planlıyorsanız 46 km olan yolculuğu yaklaşık olarak 33 dakika sürede tamamlayabilirsiniz.

Antalya ya uzaklığı 59 km kemere ise 15 km uzaklıktadır. Kenti ve teritoryumu araştırma projesi kapsamında yürütülen yüzey araştırmalarında antalya.

Antalya Antalya Phaselis Antik Kent Arasi Mesafe Antalya Antalya Phaselis Antik Kent Yol Haritasi Antalya Antalya Phaselis Antik Kent Kac Saat Kac Km

Phaselis Gezi Rehberi

Phaselis Arastirmalari Phaselis Antik Kenti Arastirma Projesi

Phaselis Antik Kenti Tekirova Kemer Antalya Neredekal Com

Phaselis Faselis Antik Kenti Antalya Civarinda Gezilecek Yerler Antalya Da Tarihi Yerler

Phaselis Antik Kenti Nerede Nasil Gidilir Gezilecek Yerler

Phaselis Antik Kenti Phaselis Plaji Gezip Gordum

Phaselis Antik Kenti Antalya Fasalis Likya Antik Kentleri Nafidurmus

Phaselis 3 Phaselis

Leave a Reply