Petra Antik Kenti Hakkında Ingilizce Bilgi

Petra antik kenti nabati arap imparatorluğu semud kavmi tarafından m ö 9 m s 40 yıllarında pembe kırmızı turuncu ve sarı renkli kumtaşı kayalıklar oyularak inşa edilmiştir. Petra antik kenti nebati imparatorluğu tarafından mö 400 ile ms 106 yıllarında inşa edilmiştir.

Urdun De Gezilecek 9 Yer Obilet Com Blog

Kum taşından oluşan kaya bloklarına oyulmuş tapınaklar amfi tiyatro mezarlar ve rölyeflerden oluşan yapı yaklaşık 100 kilometre kare alana yayılmaktadır.

Petra antik kenti hakkında ingilizce bilgi. Yeniden keşfedilmesi ise 1800 lü yılları bulmuştur. Wadi musa bölgesine bağlı kent lut gölü ile akabe körfezi arasındaki topraklar üzerinde yaklaşık 100 kilometrekarelik bir alanda yer alır. Orta doğu da ürdün de bulunan petra tarihi ve arkeolojik bakımdan önemiyle dikkat çeken bir antik kenttir.

Petra antik kentindeki. El hazne ve roma döneminde yapılan amfitiyatro en bilinen yapılardır. Petra antik kenti mö 400 ila ms 106 yılları arasında nebatiler in başkenti konumundaydı.

Petra antik şehri ürdün ürdün ün lut gölü ile akabe körfezi arasındaki kent m ö 000 ile m s 000 yılları arasında nebatiler in başkenti petra antik kenti roma imparatorluğu nun işgalinin ardından m s 000 yıllarında kaybolan şehir yüzyıllar sonrasında 0000 yılında isviçreli bir gezgin olan johann burkhardt tarafından bulunuyor. Petra antik kenti hakkında 11 bilgi 08 02 2016 görenleri kendine hayran bırakan kayalara oyulmuş yapılarıyla dikkat çeken ve binlerce yıllık bir geçmişe ev sahipliği yapan bu antik kent mutlaka görülmesi gereken yerlerden. Eski nebati uygarlığının gül kırmızı kenti olan petra ürdün ün güneyinde yer alıyor ve akabe körfezi kıyılarından kuş uçuşu yaklaşık 133 km yi bulan great rift vadisi nin bir parçası olan wadi araba nın doğusunda yer alıyor.

Petra antik kenti hakkında 00 bilgiyi çevir türkçe. Adını yunanca taş anlamına gelen petra kelimesinden alan kent kadim uygarlıkların izlerini taşır. 40 imparatorluğu döneminde nebatiler e başkentlik yapmıştır.

Dünyanın en gözde ve gizemli antik kentlerinden birinin ürdün deki petra olduğunu inkâr etmek çok zor. Petra antik kenti hakkında 00 düğmesini çevir. Petra antik kentinde tiyatro tapınak ev gibi yapılar kireç taşına oyularak yapılmıştır.

Petra ürdün nün lut gölü ile akabe körfezi arasındaki toprakları üzerinde yer alan antik kenttir. 400 yıllarından sonra deprem ve ekonomik sıkıntılardan dolayı kent gözden düşmüş ve zaman. Petra ürdün ün lut gölü ile akabe körfezi arasındaki toprakları üzerinde yer alan antik kenttir.

Nebatiler fırat ırmağından kızıldeniz e değin uzanan ve suriye ile arabistan arasındaki. Roma imparatorluğu tarafından işgal edilene kadar başkent olarak varlığını sürdürmüştür. Su teknolojisi konusunda uzman olan nabatiler şehirlerini büyük su kanalları ve su hazneleriyle donatarak geceleri oluşan çiğ ve yılda birkaç kez yağan yağmurla bütün senenin ihtiyacını.

106 yılları arasında nebatiler e başkentlik yapmıştır.

Petra Antik Kenti Ve Gizemli Oykusu 4k Youtube

Petra Antik Kenti Hakkinda 11 Bilgi

Petra Antik Kenti Nerededir Petra Antik Kenti Nedir Petra Antik Kenti Hakkinda Bilgi Guzelbil Com

Petra Antik Kenti Rota Detaylari Ve Ipuclari Kurumsal Turist

Petra Gezi Rehberi Gezimanya

Petra Antik Kenti Nerede Petra Antik Kenti Hakkinda Bilgi

Petra Antik Kenti Petra Antik Kenti Hakkinda Kisa Bilgi

Petra Antik Kenti Hakkinda 11 Bilgi

Petra Antik Kenti Hakkinda Bilgi Nkfu

Leave a Reply