Perge Antik Kenti Harita

Perge antik kenti antalya şehir merkezinin 17 kilometre doğusunda bulunan aksu ilçesinde yer alır hitit dönemi nde varlığını sürdürdüğüne inanılan ve parha diye bilinen kent roma dönemi nde anadolu nun en düzenli kentlerinden biri olmuştur mimarisi ve mermer heykeltıraşlığı ile ünlü olan antik kentte yapılan kazılarda ortaya çıkarılan heykeller antalya müzesi. Antalya merkez perge antik kenti yol güzergahı haritası yol tarifi planlama nasıl gidilir öğrenme antalya merkez perge antik kenti arası mesafe kaç km yol süresi kaç saat sürer hesaplama.

Perge Antik Kenti Roma Nin Onemli Kentlerinden Biri Rota Senin

Troia savaşlarının sonrası gibi kurulduğunu ifade edilse de hitit tabletlerinde perge adının geçmesi buranın daha öncelerde de kullanıldığını tarihçiler tarafından söylenmektedir.

Perge antik kenti harita. Dükkanlarda ağırlıklı olarak et ve balık satılıyor. Edindiğim bilgilere görede zaten büyük iskender in alamadığı nadir şehirlerden biri olarak kayıtlara geçmiştir. Antalya perge antik kenti uydu görüntüsü antalya perge antik kenti uydu haritası antalya perge antik kenti nerede antalya perge antik kenti google maps antalya perge antik kenti haritası antalya perge antik kenti sokak görünümü antalya perge antik kenti uydu görüntüleri uzaydan antalya perge antik kenti.

Antik grekçe de toplanmak anlamına gelen agoranın ortasında geniş bir avlu ve çevresinde dükkanlar bulunuyor. Mimarisi ve mermer heykeltıraşlığı ile ünlü olan antik kentte yapılan kazılarda ortaya çıkarılan heykeller antalya müzesi ni en önemli heykel müzelerinden biri haline getirdi. Perge nin kuruluş hikayesini bazı söylentilere gebe tarihçiler.

Sağ üstteki bölümden perge antik kenti google haritasını uydu ya da arazi haritası olarak görüntüleyebilirsiniz. Perge tüm anadolu nun en düzenli roma kenti özelliğini taşınır. Perge antik kenti nde birçok antik şehirde bulunan ve şehirle ilgili her türlü ticari ve politik faaliyetin gerçekleştirildiği agora da var.

Kent mimarisi ve heykeltraşlığla ünlenmiştir. Zamanında pamfilya bölgesi ne başkentlik yapması bu şehri daha özel yapıyor. Arkeolojik kazılar halen devam eden kent unesco dünya mirası geçici listesi nde yerini aldı.

Perge antik kenti hitit dönemi nde varlığını sürdürdüğüne inanılan ve parha diye bilinen kent roma dönemi nde anadolu nun en düzenli kentlerinden biri olmuştu. Harita üzerinde sağ üst köşedeki harita linki sadece karayolları haritasını uydu linki bakmakta olduğunuz bölgenin uydu görüntülerini ve coğrafi yapısını karma modu ise hem karayollarını hem de coğrafi yapıyı birlikte gösterir. Helenistik dönem boyunca şehir eski dünya içerisindeki en zengin ve güzel şehirler arasında sayılmaktadır.

Perge antik kenti antalya ilinin tarihi eserleri arasında bulunan önemli noktalardan. Perge antalya nın 18 km doğusunda aksu ilçesi sınırları içinde bulunan bir zamanlar pamfilya bölgesine başkentlik yapmış antik bir kenttir. şehirdeki akropolisin tunç çağı döneminde kurulduğu düşünülmektedir.

Perge antik kentini gezdikten sonra korkuteli yoluna yola koyuluyoruz antalya ya 10 kilometre uzaklıkta bulunan termessos torosların zirvesinde doğal tabiat içine konumlandırılmış bir roma şehridir.

Perge Antik Kenti Arkeogezgin

Perge Antik Kenti Antalya Gezi Rehberi

Gezi Notlari Perge

Perge Plan Perge Antik Kenti Antalya Resmi Tripadvisor

Perge Antik Kenti Antalya Gezi Rehberi

Antik Perge Yeniden Hayat Buluyor

Perge Antik Kenti Arkeogezgin

Tarihi Ve Dogal Cevre Korunmasi Antalya Perge Antik Kenti Koruma Sorunlari Ve Oneriler

Perge Perge Antik Kenti Antalya Resmi Tripadvisor

Leave a Reply