Patara Antik Kenti Yapıları

Dördü roma biri doğu roma ya da selçuklu dönemlerinden olmak üzere beş adettirler. Patara kent merkezi ve iç limanının kuzeyinde antik koyun doğusunda yer alan tepecik 30 m yüksekliğe ve yaklaşık 280 300 metreye yayılan taban genişliğine sahip doğal bir kaya yükseltisidir.

Patara Antik Kenti Antalya Gezi Rehberi

Işkan patara eskil kenti su iletim ve dağıtım sistemi in.

Patara antik kenti yapıları. Patara antik kenti tarihi mö 13 üncü yüzyıla ait hitit metinlerinde şehrin adı patar olarak geçmektedir. Hem kuzeyden ulaşan kara yoluna hem de iç limana hâkim coğrafi konumuyla kente dört yandan egemen bir çatı konumundadır. Patara antik kenti nde restorasyon sonrası ilk konser kültür ve turizm bakanlığınca antik kentin tarihi atmosferinde gerçekleştirilen patara yılı konseri nde dünyaca ünlü dj burak.

Patara kazıları resmi web sitesi patara antik kenti meclis binası geçtiğimiz yıl antalya nın kaş ilçesindeki likya uygarlığı nın başkenti patara antik kenti nde 20 yıldır devam eden kazılarda bulunan dünyanın ilk parlamentosu gün ışığına çıkarıldı. We recommend booking patara antik kenti tours ahead of time to secure your spot. Patara kenti m ö 3.

Antik dönemde hamamlar yıkanmanın ötesinde insanların bir araya geldiği sosyal ilişkilerin kurulup sürdürüldüğü gündelik hayatın önemli bir bölümünün geçirildiği mekanlardı. Su yapıları sempozyumu bildirileri 16 18 eylül 2011 türkiye mimarlar mühendisler odaları birliği inşaat mühendisleri odası diyarbakır şubesi diyarbakır 2011 67 78. See all 4 patara antik kenti tours on tripadvisor.

Ve latrina tuvalet gibi kamu yapıları merkez agora çevresinde konumlandırılmıştır. Yüzyıla tarihlenen athena tapınağı roma hamamları meclis depo yapıları stadyum kilise likya lahitleri ve nekropol alanları bulunuyor. Patara anti kenti nerede sorusunu cevapladıktan sonra şimdi de bu kentin tarihi geçmişine göz atalım.

Kentin üst düzey görevlilerinin prytan makam yeridir. Patara antik kentinin roma dönemi ndeki zengin ticaretinin kanıtı niteliğindeki bu yapının halice bakan cephesi üzerindeki yazıttan. Kültür ve turizm bakanlığının türkiye nin kültürel değerlerini dünya çapında öne çıkarmak amacıyla başlatılan her yıla bir tema projesi kapsamında 2020 yılı teması seçilen patara antik kenti nde mö 5.

Tepecik akropolü nde ele geçen seramik parçaları orta tunç çağı özelikleri içerirken yine tepecik in doğu yamacı eteklerinde ortaya çıkarılan demir çağı öncesine ait taş balta patara nın tarihinin ne kadar eskilere gittiğini göstermektedir. Antik çağlarda meclis yapıları. If you book with tripadvisor you can cancel up to 24 hours before your tour starts for a full refund.

Patara hamamlarının hepsi kentin günümüze iyi korunarak ulaşmış yapılarındandır. Yüzyılda ptolemaios un krallığı döneminde antik mısır ın egemenliğine girmiş ve likya bölgesinin en önemli kenti durumuna gelmiştir. Devlet su işleri ii.

Patara antik kenti hakkında.

Patara Antik Kenti Kultur Portali

Patara Antik Kenti Kultur Portali

Patara Antik Kenti Arkeogezgin

Akinci 944 Patara Antik Kenti Kas Antalya

2020 Yilinin Temasi Ilan Edilen Patara Antik Kenti Ne Dair Her Sey Enuygun

Patara Kultur Envanteri Atlasi

Patara Liman Hamami Mimarisi Ve Yapi Evrelerine Dair Ilk Gozlemler Phaselis

Patara Antik Kenti Gezi Rehberi Antalya

Patara Antik Kenti Arkeogezgin

Leave a Reply