Patara Antik Kent

Bekijk alle 4 tours van patara antik kenti op tripadvisor. Kent 10 kilometre karelik bir alanı kapsamaktır.

Patara Antik Kenti Antalya Ilinde Nerede Giris Ucreti Tarihcesi Ve Ozellikleri Tatil Seyahat Haberleri

Kent ve limanı yaklaşık 3 km.

Patara antik kent. Kış döneminde 3 ekim ve 14 nisan tarihleri arasında hizmet veren kent 08 30 17 00 saatleri arası ziyaretçilerine açıktır. Patara antik kenti likya birliği ne başkentlik yapmış likya birliği nde 3 oy hakkına sahip 6 kentten birisidir. Km de ova beldesi girişindeki göbekten sahile patara gelemiş köyü yönüne dönülerek ulaşılır.

Yapısal özellikleri dünyanın en eski üç. Kaş fethiye karayolunun 10. Patara antik kenti kalkana 16 km kaşa ise 42 5 km uzaklıktadır.

Xanthos vadisinde denize açılabilecek tek yer olması sebebiyle tarih boyunca önemli bir kent olmayı her çağda devam ettirmiştir. 2020 yılının patara yılı olduğunu ekleyerek yazıya başlıyorum. Patara nın görkemi kültürle doğayı birleştirmesinde.

1988 yılından beri kazıları sürdürülen patara antik kenti arkeolojik ve tarihsel değerlerinin yanında akdeniz kaplumbağaları caretta carettaların milyonlarca. Süreç sonunda patara imparator nero deniz feneri nin ışığı antik kentin görkemine de sembolik bir anlam katmış olacak. Huzur ve tarihi yan yana bulabileceğiniz patara antik kenti antalya şehir merkezine 220 kilometre uzaklıktadır.

Yaşadığım yere yakın olması nedeniyle çokça ziyarette ettiği bir kent olan patara antik kenti nde çektiğim fotoğraflarla birlikte öğrendiğim bilgileri paylaşacağım. Antik kent limanın doğu yakasında geniş bir alana yayılmış durumdadır. Patara antik kenti nerede.

Patara antik kenti. Kentin adından ilk kez herodotos söz eder. Als u via tripadvisor boekt kunt u tot 24 uur voor de aanvang van uw tour annuleren om een volledige restitutie te krijgen.

Kaş ile fethiye arasında kalmaktadır. Antik kent patara toprakları içinde yer alan deniz feneri dünya üzerinde keşfedilmiş tüm fenerler arasında tüm parçaları günümüze kadar ulaşmış tek fenerdir. Karayolu üstündeki göbekte büyük yönlendirici tabelalar yer almaktadır.

We adviseren u om tours van patara antik kenti van tevoren te boeken om uw plek vast te leggen. Patara antik kenti yaz dönemi 15 nisan ve 2 ekim tarihleri arasında saat 08 30 19 30 arası ziyaretçilerine açıktır. Antik kent antik kent in ziyaret saatleri.

Patara antik kenti fethiye kalkan arasında xanthos vadisi nin güneybatı ucunda bugünkü ovagelemiş köyü nde yer almaktadır ve likya nın en önemli ve en eski şehirlerinden biridir. Patara limanı xanthos eşen çayı nın getirdiği alüvyonlarla dolunca bugünkü görünümünü almıştır. Patara antik kenti kaş a 42 kilometre uzaklıkta bulunan likya birliğine üye olan en eski yerleşimlerden biridir.

Patara antik kenti nerededir.

Kas Patara Antik Kenti

Patara Antik Kenti Kultur Portali

2020 Yilinin Temasi Ilan Edilen Patara Antik Kenti Ne Dair Her Sey Enuygun

Patara Antik Kenti Ve Tarihi Antbilgi

Patara Antik Kenti Nerede 2020 Yili Patara Yili Ilan Edildi

2020 Patara Antik Kenti Yili Natura

Patara Nerede Patara Antik Kentine Nasil Gidilir Son Dakika Haberleri

Patara Antik Kenti Kultur Portali

Antalya Patara Orenyeri E Bilet

Leave a Reply