Olympos Antik Kenti Kemer Antalya

Antalya ya geldikten sonra kemer kaş yönünü takip edin ve buradan olimpos yoluna girin. Geri olympos antik kenti olimpos olympos antik kenti antalya nın batısında kumluca ilçesi sınırları içerisinde yer alan önemli liman kentidir.

Olimpos Antik Kenti Olympos Antalya Gezi Rehberi

Martha argerich kissin levine pletnev bach concerto for 4 pianos bwv 1065 verbier july 22 2002 duration.

Olympos antik kenti kemer antalya. ören yeri girişinden antik kentin kalıntıları arasında yaklaşık 1 5 km yürüyerek olympos sahiline ulaşılır. çok geniş alana yayılmış bu antik kent doğayla iç içe bir tarafta milli park ve dağ diğer tarafta dere ve deniz. Antalya kumluca karayolu üstünden iki girişi vardır.

Antalya da bir likya kenti olan olympos un bu adı 16 km kuzeyinde bulunan 2375 metre yüksekliğe sahip tahtalı dağı ndan ya da musa dağı ndan aldığı sanılmaktadır. Olympos antik kenti antalya nın 80 km güneyinde ve antik likya bölgesi içindedir. Olimpos yolu yaklaşık 11 kilometre kadar sürmektedir ama bu yol virajlı olduğu için dikkatli ilerlemelisiniz.

Pedro taam recommended for you. Olympos antik kenti likya yolu nun 7 5 km sini oluşturuyor. Olympos antik kenti antalya nın batısında kumluca ilçesi sınırları içinde kemer ile adrasan arasında yer alan önemli bir liman şehridir.

Yüksekliğe sahip tahtalı dağı ndan alır. Olympos antalya nın güney sahillerinde phaselis ten sonra ikinci önemli liman kenti. Olympos antik kentinin doğusunda yeralan çıralı yerleşimine olympos antik kenti sahilinden 300 m doğuya yürünerek ya da antalya kaş karayolu üzerindeki çıralı yol ayrımından 11 km sonra ulaşılabilir.

Olympos antik kenti blogumuzu okuduğunuz için teşekkür ediyoruz. Antalya nın güney sahillerinde phaselis ten sonra ikinci önemli liman kenti olan olympos adını yunancada ulu dağ anlamına geldiği yöre halkının ise torosların batı uzantılarından olan 2375 metre yükseklikteki olimpos dağı ndan tahtalı dağı geldiği dillendirilmektedir. Doğudan akdeniz e açılan olympos antik kenti ortasından geçen akçay olympos çayı ile ikiye bölünür.

Km kuzeyinde bulunan torosların uzantısı 2375 m. Bu konumuyla tarih boyunca liman kenti olma özelliği taşıyan olympos günümüze gelen antik kentler arasında farklı bir yapı sergiler.

Olympos Kultur Portali

Olympos Antik Kenti

Olimpos Olympos Antik Sehri Caretta Caretta Pansiyon Cirali Kemer Antalya

Kemer Tarihi Ve Turistik Yerleri Antik Cag Dan Gunumuze Ulasan 9 Yer

Olimpos Antik Kenti Olympos Antalya Gezi Rehberi

Ertugrul Gun Antalya Kemer Olympos Antik Kenti

Olympos Antik Kenti Nerede Kimler Yasamis Hikayesi Ne

Olympos Antik Kenti Gezgin Cift

Olympos Antik Kenti Olimpos Tum Detaylariyla Gezi Rehberi

Leave a Reply