Nikomedia Antik Kenti

Nikomedes tarafından mö 264 te nikomedia adıyla yeniden kuruldu ve anadolu nun kuzeybatısında o günden beri her zaman en önemli şehirlerden biri oldu. Bu fay belli dönemlerde kenti yerle bir edecek şiddette depremler üretmiştir.

Kocaeli Nikomedeia Antik Kenti

Kuzey ve batısından hisarardı yolu güneydoğusundan ise antiochos hisarardı çayı geçmektedir yamuk planlı olarak tanımlanabilen kentte roma ve bizans dönemi ne ait yapı kalıntıları bulunmaktadır.

Nikomedia antik kenti. Nikomedes tarafından mö 264 te nikomedia adıyla yeniden kuruldu ve anadolu nun kuzeybatısında o günden beri her zaman en önemli şehirlerden biri oldu. Zaman jeolojik yapı üzerinde yer aldığı için kurulduğu günden itibaren sık sık depremlere maruz kalmıştır. Pisidia antiokhela antik kenti meyilli ve kısmen kayalıklı bir arazi üzerine kurulmuştur.

Nikomedia antik kenti nden heykeltiraşlik eserleri s. Plinius naturalis historia adlı eserinde nikomedia yı roma nın da bulunduğu 6. Yapılan kazılar 1914 1924 ve araştırmalarla 1982 1983 surların geçtiği.

Antik çağ da nikomedia kenti bithynia bölgesi nde bulunuyordu. Antik dönemde izmit körfezinin adı istakoz körfeziydi. Yerleşim alanının güneyinden aktif olan kuzey anadolu fay hattı geçer.

Saved by yavuz oncelay. Antik çağ da nikomedia kenti nin jeopolitik önemi icanas 38 ankara 2013. Once upon a time vintage world maps ouat.

Sezin sezer özet bu çalışmada antik dönemde bithynia bölgesi nde yer alan nikomedia kentinde izmit ili bulunan ve bugün izmit müzesi nde sergilenen onbir adet heykeltıraşlık eserinin ikonografik ve stilistik analizi yapılmıştır. Nikomedia antik kenti izmit. 712de izmit körfezinin güneyindeki başiskele yöresinde kurulmuştur.

Antik dönemde izmit körfezi nin adı istakoz körfeziydi 1. Astakos trakya kralı lysimakhos 2 tarafından yıkıldıktan sonra bithynia kralı i. Nikomedeia antik kenti astakania trakyadan gelen phrygia lılar ve mysia lılar phrygia frigya bugünkü kütahya eskişehir afyon çevresindeki antik bölge mysia misya bugünkü balıkesir izmir in kuzeyindeki antik bölge tarafından m ö.

Jeopolitik açıdan nikomedia kenti nikomedia kenti ni jeopolitik açıdan değerlendirirken ilk olarak üzerinde duracağımız konu şüphesiz kentin coğrafi konumu ve bunun kente kazandırdığı avantajlardır. Ptolemaios geographikası nda nikomedia nın konumunu 57 30 doğu 42 30 kuzey olarak verir. Antik çağ da bithynia bölgesi nin kocaeli ili ve çevresi en önemli kentlerinden biri olan nikomedia.

Astakos trakya kralı lysimakhos 2 tarafından yıkıldıktan sonra bitinya kralı i.

Nikomedia Geziko Antika Turkiye Arkeoloji

Nikomedeia Antik Kenti Kocaeli

Nikomedia Antik Kenti Izmit Antika

Izmit Nikomedia Sehri Gun Yuzune Cikiyor Haberi Arkeolojik Haber Arkeoloji Haber Arkeoloji Haberleri

Kocaeli Nikomedeia Antik Kenti

Arkeokur Anadolu Nun Antik Tiyatrolari 7 Bithynia Bolgesi

Kocaeli Nikomedeia Antik Kenti

Dunyanin En Buyuk Antik Tiyatrosu Izmit Te Kocaeli Haberleri

Nikomedia Uygarligi Efes Antik Kent Ine Rakip Olacak En Kocaeli

Leave a Reply