Nagidos Antik Kenti

Bozyazı da paşabeleni olarak adlandırılan bir tepenin üzerinde ve eteklerine yayılan nagidos denizden. Anamur un 10 km doğusunda orta dağlık kilikya da konumlanan nagidos bölgenin en eski kentlerinden biri.

Nagidos Orenyeri Kultur Portali

Mersin bozyazı da nagidos antik kenti.

Nagidos antik kenti. Kentin akropolü paşabelen tepesi üzerinde yer alırken nekropolü ise eteklerinde bulunuyormuş. Knidos antik çağın en önemli ticaret sanat ve kültür kenti. Bu yazıt nagidos ve komşu kent arsinoe nin kuruluşu hakkında bigiler içerirken aynı zamanda her iki kentteki sınırlar ve düzenlemelerde yer almaktadır.

Nagidos antik kentinin tarihini aydınlatan en önemli buluntu mersin müzesi nde sergilenmekte olan yazıttır. Nagidos bozyazı nın eski ismidir. Mersin otogarından bozyazı ya kalkan otobüs ve dolmuşları ile ulaşılabileceği gibi anamur ve silifke ilçesinden de buraya giden servisler bulunur.

Anasayfa items gezilecek yerler nagidos antik kenti. Halbuki türkiye de kültür ve turizm bakanlığı nın taşınmaz kültür varlığı olarak belirlediği 77 adet antik kent vardır. Nagidos antik kenti mersin bozyazı ilçesinde bulunmaktadır.

Nagidos antik kenti anadolu medeniyetlerine ait çok sayıda antik şehirlere ev sahipliği yapan mersin de bozyazı ilçesi sınırlarında yer alıyor. Nagidos antik kenti ne ulaşmak için ilk başta bozyazı ilçesine ulaşmak gerekir. Karia sınırları içinde bulunan datça yarımadası ege adalarından gelen dor ların hakimiyetine girer.

Nagidos antik kenti nin kurucusu samoslar olduğu tahmin edilmektedir. Nagidos antik kenti yeni ve farklı bir tarih yolculuğuna çıkmayı planlıyorsanız o halde mersin bozyazı da bulunan ve bölgenin en eski yerleşim alanları arasında yer alan nagidos antik kenti ne sizleri davet ediyoruz. Paşabelen tepesi nde kentin akropolü eteklerinde ise nekropolü bulunmaktadır.

Eskiden bozyazı nın adı nagidos muş. Demokrasinin ilk örneklerinin yaşandığı çağının modern kenti olan knidos ege denizi ile akdeniz in buluştuğu bir konumda yer alır. Ancak antik kent denince akıllara ilk önce efes antik kentimiz gelmektedir.

Mersin Bozyazi Nagidos Antik Kenti

Nagidos Antik Kenti Bozyazi Mersin Mersin De Yapilacak Seyler

Nagidos Orenyeri Kultur Portali

Nagidos Antik Kenti Mersin Gezisi Haber365 Com Tr

Nagidos Antik Kenti Nerede Nasil Gidilir Gezilecek Yerler

Nagidos Antik Kenti Mersin Turistik Rehberi

Bozyazi Nagidos Antik Kenti Kazilari Prof Dr Serra Durugonul Yumuktepeyumuktepe

Mersin Universitesi Kongre Sempozyum Nagidos Antik Kenti Kazilari

Mersin Bozyazi Nagidos Antik Kenti Vr Mersin Facebook

Leave a Reply