Myra Antik Kenti Hikayesi

Myra antik kenti hikayesi öne çıkan yazılar türkiye. şehre hayat veren demre çayı pek çok antik kentte olduğu gibi zamanla getirdiği alüvyonlarla kentin sonunu hazırladı.

Myra Antik Kenti Kultur Portali

Andriake antalya nın demre ilçesine 5 kilometrelik çayağzı bölgesinde yer alır.

Myra antik kenti hikayesi. Andriake antik kenti nerede. Myra antik kenti özellikle likya dönemi kaya mezarları roma dönemi tiyatrosu ve bizans dönemi aziz nikolaos kilisesi noel baba ile ünlüdür. Myra antik kenti hakkında bilgiler.

Likya nın başkenti myra antik kenti. Hacıveliler de imparator marcus aurelius un onurlandırıldığı bir heykel kaidesi aracılığıyla ismi kesinlik kazanan korydalla yer adı yunanca korydos tarlakuşu kelimesinden türetilmiştir. En parlak zamanınıysa m s.

06 27 2020 09 09 2020 melisa gündoğdu karakaya 4 yorum antalya demre myra antik kent giriş ücreti myra antik kenti myra antik kenti hikayesi myra antik kenti nasıl gidilir myra antik kenti nerede. Korydalla antik kenti kumluca ilçe merkezinin 1 km batısında myra nın 29 km kuzeydoğusunda yer almaktadır. Antalyanın batısından başlayıp muğlaya kadar devam ettik.

özellikle likya dönemi kaya mezarları roma dönemi tiyatrosu ve bizans dönemi aziz nikolas kilisesi noel baba ile ünlüdür. Yüzyıla kadar süren arap akınları sonunda 809 da zapt edilerek önemini yitirdi. Antik dönemde andriake antik kenti ilk zamanlarda antik kent olarak adlandırılmayıp daha çok myra antik kenti nin limanı olarak bilinmekteydi.

Antalya nın demre ilçesinde aynı adı taşıyan ova üzerinde yer almaktadır. Bu yaz tatilinde kısa bir gezi düzenledik arkadaşlar. Kaya mezarları likçe yazıtları ve sikkeler myra nın en azından i ö.

Artık ismimizin gezen kısmıyla ilgili bir ş. Likya birliği nin altı büyük kentinden biri olan myra likçe yazıtlarda myrrh adıyla anılır. 5 inci yüzyıldan itibaren varlığını sürdürdüğünü gösterirler.

Myra Antik Kenti Kultur Portali

Myra Antik Kenti Antalya Gezi Rehberi

Myra Antik Kenti Ve Kaya Mezarlari Demre Rota Senin

11 Bin Kisilik Myra Antik Tiyatrosu Restorasyona Hazir

Myra Mira Antik Kenti Likya Birligi Delphin Hotels Blog

Myra Antik Kenti Demre Antalya Youtube

Myra Zamanin Bize Emanet Ettigi Guzellik L Mugla L Antik Kentler

Myra Antik Kenti Kultur Portali

Myra Antik Kenti Antalya Gezi Rehberi

Leave a Reply