Milas Labranda Antik Kenti

Muğla ya bağlı milas ilçesinin 15 kilometre kuzeyinde yer alan bu antik kent eski bir yerleşim alanı olup kutsal bir alan olduğu kabul edilmektedir. Karyalıların yaşadığı önemli kült merkezlerindendir.

Milas Labranda Antik Kenti Mugla Milas Tarihi Yerler Sehiralem Com

Lars karlsson tarafından yapılmıştır.

Milas labranda antik kenti. Zeus labrandos un kutsal alanı olan labranda milas ın 14 km. Zeusun kutsal alanı olarak inanılır. Antik kentlerin çok güzel konumlandırılmış olanlarından birisi.

Muğla da gezilecek yerler listemizde de yer alan labranda antik kenti kazıları 1948 yılında isveçli arkeolog prof. Antik kentte ön yüzü 6 yan yüzleri 11 sütunla çevrili olan şehrin tapınağının doğusunda agora kuzeyinde stoa yer alıyor. Burası eski yerleşim alanlarındandır.

Ilçenin 15 kilometre kuzeyinde yer alır. Milas ilçesinin 14 kilometre kuzeyinde bulunan labranda antik kenti aydın karpuzlu yolu üzerindedir. Karya nın en eski şehirlerinden biri olan labranda adını çif t yüzlü balta demek olan labrys kelimesinden almıştır.

Labranda antik kenti muğla milas ta bulunmaktadır. Labranda antik kenti muğla nın milas ilçesinin 15 km kuzeyinde bölgenin eski yerleşim alanlarından biri. Yapının önünde yarım daire bir eksedra birkaç heykel kaidesi güney doğusunda bir dayanma duvarı bulunuyor.

Mabetler şehri olan milas ile labranda arasında mermer kutsal yol bağlantısı vardı ve bu yol milas daki baltalı kapı dan başlamaktaydı. Antik kentte kalıntılar güzel. Labranda antik kenti muğla milas ın 14 kilometre kuzeyinde bulunan labranda antik kenti bölgenin eski yerleşim alanlarından biridir.

En eski buluntular yaklaşık mö 600 yılına aittir. Labranda antik kenti milas. Vardığımızda gişe memuru yok idi.

Anadolu nun güneybatısında yaşamış kendine özgü yazıları bugün bile çözülememiş mağrur ve gizemli karyalılar için oldukça önemli kült bir merkez olan labranda antik kenti mö 6. Muğla milas ta labranda antik kenti. Yüzyılda kurulan antik kent güneye bakar.

Zeus labrandos un kutsal alanı olan kent m ö. Labranda antik kenti m ö 6. Milas labranda antik kenti muğla milas tarihi yerler.

Milas labranda antik kenti kalıntıları hakkında. Bu kutsal alan pers valisi mousolos tarafından zeus a adanmıştır. Ama açığa çıkmayanlar var daha.

Labranda Kutsal Alani Labranda Antik Kenti Mugla Turkiye Tripadvisor

Karia Nin Kult Merkezi Labranda Antik Kenti Seyahat Haberleri

Labranda Antik Kenti Mapio Net

Labranda Antik Kenti Milas Mugla Youtube

Zekeriyaipekle Gezi Gunlugu Labranda Antik Kenti Labraunda Kutsal Alani

Labranda Antik Kenti Picture Of Labranda Ruins Mugla Tripadvisor

Karia Nin Kult Merkezi Labranda Antik Kenti Seyahat Haberleri

Labranda Antik Kenti Turkey City Guide Turkiye Sehir Rehberi

Odtu Art Pa Twitter Labranda Antik Kenti Milas Faruk Akyuz Ocak 2016 Aktuelarkeoloji Nereyedergisi Arkeodunya Arkeologlarder Https T Co Xk2jvvpqjd

Leave a Reply