Metropolis Antik Kenti Tarihi

Metropolis antik kenti izmir ili torbalı ilçesi sınırlarında yeniköy ve özbey mahalleleri arasında bir tepenin üzerinde yer almaktadır. Miletos milet antik kenti.

Izmir Metropolis Antik Kent Inde Oda Mezarlar Bulundu Arkeo Kultur

Tarihi metropolis antik kentinde unutulmaz konser kültür ve turizm bakan yardımcısı hüseyin yayman.

Metropolis antik kenti tarihi. Metropolis antik kenti nde 29 yıldır devam eden kazı çalışmaları manisa celal bayar üniversitesi arkeoloji bölüm başkanı prof. Yılında tarihin sırlarını aydınlatıyor. Metropolis antik kenti izmir çevresindeki tarihi yapıları ve antik kentleri keşfetmek isteyenleri kendine hayran bırakan bir zenginliği barındırıyor.

Metropolis oldukça verimli kaystros küçük menderes ovası na hakim bir konumdadır. Antik ionia bölgesi ne dahil kent efes e 30 km izmir e ise 40 km uzaklıkta olup küçük menderes kaystros havzasına hakim konumdadır. Metropolis antik kenti izmir in torbalı ilçesi sınırları içindeki yeniköy ve özbey köyleri arasındaki bir tepenin üzerinde yeralmaktadır.

Metropolis antik kenti kazılarına 17 yıldır destek vermekten büyük mutluluk duyduklarını belirten sabancı vakfı genel müdürü nevgül bilsel safkan sabancı vakfı olarak kültür sanat alanında yürüttüğümüz çalışmaların bizler için ayrı bir önemi var. Izmir e bağlı torbalı ilçesi sınırlarında yer alan antik kent günümüzden beş bin yıl öncesine dek uzanan bir geçmişe sahip. 38 yıllarında ise roma imparatorlarının özel ilgisiyle özerkliğini elde eden ve ion şehirleri arasında metropol düzeyine ulaşan miletos çok geniş bir alana inşa edilmiştir.

2003 yılından bu yana desteklediğimiz metropolis antik kenti kazıları ile kültürel mirasımıza sahip. Metropolis antik kenti sadece torbalı ve ege için değil bütün ülkemiz için çok büyük bir değer izmir izmir devlet opera ve balesi sanatçıları torbalı metropolis antik kentinde düzenlenen. şuanda denizden bayağı içeride kalan kentin akılcı düşüncenin.

Serdar aybek başkanlığında başladı. Kent efes e 30 km izmir e ise 40 km uzaklıktadır. Metropolis antik kenti nde tarihi yapılar ortaya çıkarıldı izmir in torbalı ilçesinde 1990 yılından beri süren metropolis antik kenti kazı çalışmaları kapsamında bu yıl yeni.

Sabancı vakfı tarafından desteklenen metropolis antik kenti kazı çalışmaları 30. Izmir e 40 km efes antik kenti ne 30 km uzaklıktadır. Izmir e bağlı torba ilçesi sınırlarında yer alan bir iyonya kenti olan metropolis antik kenti ilçe merkezine yaklaşık 12 km uzaklıktaki yeniköy ve özbey köylerinin arasında bir tepede konumlanmıştır.

Metropolis Te Dunyanin En Iyi Korunmus Yapisi Ortaya Cikarildi

Metropolis Antik Kenti Nin Sirlari Aydinlaniyor Kultur Sanat Haberleri

Metropolis Antik Kenti Bolgenin Oren Yeri Oluyor

Ana Tanrica Kenti Metropolis Te Kazilar Basliyor Arkeofili

Metropolis Antik Kenti

Metropolis Antik Kenti Ne Torbali Belediyesi Nden Destek

Metropolis Antik Kentinde 1500 Yillik Muhendislik Harikasi Bina Kesfedildi Haberi Arkeolojik Haber Arkeoloji Haber Arkeoloji Haberleri

Metropolis Antik Kenti

Metropolis Antik Kent Vikipedi

Leave a Reply