Mardin Antik Kent

Kent içinde kilise saray çarşı zindan tophane ve su bendi kalıntıları halen görülebilmektedir. Enjoy the videos and music you love upload original content and share it all with friends family and the world on youtube.

Dara Antik Kenti Kultur Portali

Tarih ve turizm gönüllüsü mehmet kaya nın anlatımıyla.

Mardin antik kent. Dara antik kenti nerede dara antik kenti güneydoğu anadolu bölgesi nde mardin kent merkezinin 30 km güneydoğusundaki oğuz köyü sınırlarında yer alıyor. Mardin dara antik kenti sen anlat istanbul duration. Tarihi ve mimarisiyle anadolu dan geçen tüm uygarlıkların izler taşıyan mardin cami ve türbeleri kilise ve manastırları tarihi evleri kaleleri ve medreseleriyle gerçek bir kültür mirası eşsiz bir açık hava müzesi.

Mardin nusaybin karayolu nun kuzeyindeki antik kent mezopotamya ovası ile tur abdin dağları nın kesiştiği noktada konumlanıyor. Sen anlat istanbul 12 561 views. Oğuz köyü nün kurulduğu arazide olan antik kent oğuz köyü ile arazisi altında kalmış durumdadır.

709 likes 18 talking about this. Dara antik kenti mardin in 30 kilometre güneydoğusunda bulunan oğuz köyü nde yer almaktadır tarihte yukarı mezopotamya nın en önemli yerleşim yerlerinden birisi olan dara imparator anastasius un 491 518 girişimleriyle 505 yılında doğu roma imparatorluğu nun doğu sınırını sasanilere karşı korumak için askeri amaçlı bir garnizon kenti olarak kurulmuştur. Lalittur ile dusunyola ekibi olarak gezdiğimiz mardin dara antik kenti.

Mardin dara antik kenti. This video is unavailable. Mardin de gezinti 3 mayıs 2019.

Merhaba ben ramize. Mardin in nusaybin ilçesi yakınlarında bulunan ve güneydoğu nun efes i olarak adlandırılan bu antik mardin de bulunan ikinci önemli antik kenttir. Mezopotamyanın az bilinen şahane antik kent dara.

Dara Antik Kenti Kultur Portali

Dara Antik Kenti Mardin Ilinde Nerede Giris Ucreti Tarihcesi Ve Ozellikleri Tatil Seyahat Haberleri

Dara Harabeleri Perslerin Mirasi Mardin Dara Harabeleri Ne Nasil Gidilir

Dara Antik Kenti Nin Esi Benzeri Yok Seyahat Haberleri

Mardin Deki Dara Antik Kenti Ziyaretcilerini Cezbediyor

Dara Antik Kenti 2300 Yil Oncesine Dayaniyor

Mardin Dara Antik Kenti Sen Anlat Istanbul Youtube

Dara Antik Kenti Mardin Sehir Antika Trip

Mezopotamya Nin Efes I Dara Antik Kenti

Leave a Reply