Manisada Antik Kent

Ve ilk paranın basıldığı yerdir. 07 kasım 2020 cumartesi 13 09 manisa ilçeleri.

Kent Meclisi Bouleuterion Aigai Manisa Kultur Turizm Facebook

Sardes antik kentine yolunuz manisaya düştüğünde git.

Manisada antik kent. Antik yazar herodot mö 5. Yüzyılda aigai den aiollerin kurduğu 12 kentten biri olarak bahsediyor. Burası hayatımıza büyük bir sıkıntıyı parayı getiren antik kenttir.

Sart antik kenti manisa nın tarihi yerlerinin bir parçası olan sart antik kenti sırlarla dolu tarihi eşliğinde arkeolojik kazıları devam etmektedir. çevreye hakim bir konumdaki kayalık bir tepe üzerinde bulunan kentin tarihi m ö. Yüzyıldan itibaren sağlam surlarla çevrildi.

Manisa şehrimizin keşiflerinide gerçekleştirdim tarihimizi doğamızı gezerek görerek öğrenmeye devam ediyorum hayatınızda. Metropolis antik kenti torbalı. Antik kent olarak bilinen sardes lidya krallığının bilinen bir yüzüdür.

Bir dağın eteğine kurulu antik kent küçük menderes in beslediği bir ovanın yanında bulunuyor. Manisa da bulunup izmir e de 80 km uzaklıktadır. Iyon kentlerinin en önemlilerinden olan antik kentin ismi ana kent anlamına geliyor.

Manisa da bir antik kent vlog 17 bölüm 1 gezion. Sidas ta henüz kazı yapılmamış olmasına rağmen toprak üstünde bulunan birçok mimari parça ile yerleşim alanı belirgin olup önemli bir yerleşim birimi olduğu tarihi kalıntılarından anlaşılmaktadır. Sardes antik kenti manisa.

Torbalı ya 12 km uzaklığındaki metropolis özbey ile yeniköy ün arasında bulunuyor. Hâla kazının devam ettiği tertemiz bir ortam gidecek olan arkadaşlarada ricam lütfen bu güzel mekana çöp bırakmayalım kirletmeyelim bu güzel emaneti. Kalıntıları gidip görmenizi kesinlikle tavsiye ederim.

şakayı bir yana bırakırsak burası paranın ilk basıldığı lidya kentidir. Sidas antik kenti manisa nın demirci ilçesine bağlı icikler kasabası sınırları içinde bulunmaktadır. Antik kentte ticaretten çok tarım ve hayvancılık yapıldı.

Kenti gezdiğinizde resmen o döneme iniyorsunuz doğası harika. Lidya krallığının başkenti konumunda olan antik kent tarihte ilk altın paranın basıldığı yer özelliğini taşımaktadır. Manisa merkezden ortalama 50 km uzaklıkta doğanın günümüze kadar koruduğu muhteşem bir antik kent.

Antik tarihçilerin bir diğeri strabon da buradan bahsediyor ve kentin kıyıda değil dağlık kısımda olduğunu. Antik kentte satranç turnuvası manisa da satranç tarih ile buluştu iha 07 kasım 2020 cumartesi 13 09 güncelleme. Manisa daki antik kentler aigai antik kenti manisa merkez manisa türkiye manisa ya yaklaşık 49 km mesafedeki köseler köyü yakınında bulunan ve nemrut kale adıyla anılan aigai herodot un bahsettiği batı anadolu daki 12 aiol kentinden biridir.

Aigai Antik Kenti Manisa Ilinde Nerede Giris Ucreti Tarihcesi Ve Ozellikleri Tatil Seyahat Haberleri

Manisa Da Antik Kent Kazisinda Bulunan Parca 2 Bin 200 Yillik Mezari Ortaya Cikardi Diken

Manisa Da Gormeniz Gereken 5 Yer Turna Com

Manisa Da Antik Kentte Kacak Kazi Gundem Haberleri

Manisa Nin 2 800 Yillik Aigai Antik Kenti

Manisa Tarihi Yerler 22 Tarihi Nokta Biletbayi Com

Aigai Antik Kenti Havadan Goruntuleri Youtube

Aigai Antik Kenti Kultur Portali

Sardes Antik Kenti Ve Bintepeler Lidya Tumulusleri Manisa

Leave a Reply