Machu Picchu Antik Kenti Hangi ülkededir

Peru nun cusco şehrine 88 km uzaklıktadır. Yüzyılda machu picchu eski dağ olarak bilinen dağda bulutlar içinde bir şehir inşa ettirmiştir.

Machu Picchu Inka Antik Sehri Youtube

Machu pikchu bugüne kadar çok iyi korunarak gelmiş olan bir inka antik şehridir.

Machu picchu antik kenti hangi ülkededir. Peru machu picchu antik kenti hakkında bilgi. Dünyanın yedi harikası ndan machu picchu antik kenti güney amerika ülkesi peru da bulunmaktadır. Machu picchu antik kenti 1983 yılında unesco dünya mirası listesine alınmış ve o günden sonra da turist patlaması yaşamış.

Inka imparatoru pachacutec 15. Peru machu picchu yazımızda machu picchu antik kenti hakkında bilgi ve machu picchu gezi rehberini bulabilirsiniz. 15 kasım 2020 genel kültür kategorisinde mertcanmert sordu.

Maçu piççu veya maçu piçu keçuva dili. Inkaların antik şehri olan machu picchu bir inka hükümdarı olan pachacutec yupanqui tarafından 1450 li yıllarda yaptırılmıştır. Hatta wayna picchu ya günde yalnızca 400 kişinin çıkabilmesine izin veriliyor.

Peru machu picchu gezi rehberi. Machu pıcchu antik kenti hangi ülkededir. 7 temmuz 2007 tarihinde dünyanın yeni yedi harikası ndan biri olarak seçilmiştir.

şehir inkalı bir hükümdar olan pachacutec yupanqui tarafından 1450. Günde sadece belirli sayıda ziyaretçiye izin var bu yüzden. Günümüzde peru ya gelmemizin asıl sebebi olan machu picchu ya doğru yola çıkıyoruz.

Merak ediyorum ve çok ilginç bir adı var. And dağları nın bir dağının zirvesinde 2 430 m yükseklikte urubamba vadisi üzerinde kurulmuş olup peru nun cusco şehrine 88 km mesafededir. Bu muhteşem yerleşim merkezi and platosundan başlayarak balta girmemiş amazon ormanlarının urubamba nehrine kadar uzanmaktadır.

şehir inka başkenti cuzco nun sadece 80 kilometre ötesinde olduğu halde ispanyollar. 100 yıl sonra ise terk edilen bu antik kentin birçok sakininin seyyahların getirdiği çiçek hastalığı nedeniyle öldüğü düşünülmektedir.

Machu Picchu Peru Yolculuk Terapisi

Dunyanin Yeni Yedi Harikasi Ndan Biri Machu Picchu Antik Kenti Tatil Seyahat Haberleri

Dunyanin Yedi Yeni Harikasi Listesine Eklenen Machu Picchu Hangi Ulkededir

Machu Picchu Antik Kenti Nin Ilginc Gizemi

Dunyanin Yeni Yedi Harikasi Ndan Biri Machu Picchu Antik Kenti Tatil Seyahat Haberleri

Machu Picchu Antik Kenti Inkalarin Sakli Sehri Rotaradar

Dunyanin Yeni Yedi Harikasi Ndan Biri Machu Picchu Antik Kenti Magazin Haberleri Ntv

Sanal Tur Arsivi Yer Ara Sanal Tur Yap Ogren Arayv Com

Machu Picchu Antik Kenti Nin Ilginc Gizemi

Leave a Reply