Machu Picchu Antik şehri

Peru machu picchu gezi rehberi. Bazı arkeologlar şehrin askerî bir kale olduğunu savunmuşlardır.

Peru Da Gizemli Bir Sehir Machu Picchu Antik Kenti

şehir inka başkenti cuzco nun sadece 80 kilometre ötesinde olduğu halde ispanyollar.

Machu picchu antik şehri. Mart ayında peru bolivya şili gezisi yapmıştım ve gezi yazılarında peru da bulunan machu picchu yu yazmamıştım. Senbildiye 0 yorumlar en yeniler tarih antik çağ antik kent machu picchu kayıp şehir machu picchu machu picchu machu picchu hakkında bilgiler machu picchu. And dağları nın bir dağının zirvesinde 2 430 m yükseklikte urubamba vadisi üzerinde kurulmuş olup peru nun cusco şehrine 88 km mesafededir.

100 yıl sonra ise terk edilen bu antik kentin birçok sakininin seyyahların getirdiği çiçek hastalığı nedeniyle öldüğü düşünülmektedir. Peru machu picchu yazımızda machu picchu antik kenti hakkında bilgi ve machu picchu gezi rehberini bulabilirsiniz. Machu pikchu bugüne kadar çok iyi korunarak gelmiş olan bir inka antik şehridir.

Dünyanın yeni yedi harikası ndan machu picchu antik kenti titicaca gölündeki yüzen adaları amazon ormanları ile ziyaretçilerine geniş bir aktivite yelpazesi sunan güney amerika. önceleri şehrin yerleşim düzeninden dolayı inkalıların machu picchu yu disiplin verme ve yetiştirme yeri olarak kullandığı düşünülmüştür. Maçu piççu veya maçu piçu keçuva dili.

Günümüzde peru ya gelmemizin asıl sebebi olan machu picchu ya doğru yola çıkıyoruz. Bu antik kent 2360 metre yükseklikte olup peru cusco şehrine 88 km uzaklıktadır burası antik şehir olarak bilinse de inka kralı nın yazlık sarayıymış. Peru machu picchu antik kenti hakkında bilgi.

Unesco tarafından koruma altına alınmıştır. Machu picchu antik şehri hakkındaki teoriler. Okunușu ile maçu piçu 1450 yıllarında inkalı hükümdar pachacutec yupanqui tarafından and dağları nın urubamba vadisi üzerinde 2360 metre yükseklikteki bir dağın zirvesine inşa edilmiştir.

7 temmuz 2007 tarihinde dünyanın yeni yedi harikası ndan biri olarak seçilmiştir. Zamanla bu teori kanıtlanamayıp geçerliliğini kaybetmiştir. Inkaların antik şehri olan machu picchu bir inka hükümdarı olan pachacutec yupanqui tarafından 1450 li yıllarda yaptırılmıştır.

Machu Picchu Antik Kenti Inkalarin Sakli Sehri Rotaradar

Machu Pichu Antik Kenti Ozellikle Fay Hatlarinin Ustune Kurulmus Olabilir

Gunun Fotografi Cusco Geziler Ve Seyahat

Machu Picchu Inka Antik Sehri Youtube

Peru Da Yeni Havalimani Tartismasi Inka Uygarligi Nin Antik Kenti Machu Picchu Yok Mu Olacak Onedio Com

Machu Picchu Antik Kenti Seyahat Haberler

Machu Picchu Antik Kenti Nin Ilginc Gizemi

Machu Picchu Antik Kenti Nin Ilginc Gizemi

Dunyanin Yeni Yedi Harikasi Ndan Biri Machu Picchu Antik Kenti Tatil Seyahat Haberleri

Leave a Reply