Kyzikos Antik Kenti Harita

Grekçe soloi latince soli olarak kullanılan ve güneş anlamına gelen kentin adı bu olaydan sonra pompeiopolis pompeius un kenti olarak değiştirildi. Kyzikos antik kenti ile daskyleion ören yeri bandırma arkeoloji müzesi nde teşhir edilmektedir.

Balikesir Ili Erdek Ve Bandirma Ilceleri Kyzikos Antik Kenti I Ve Iii Arkeolojik Sit Alanlarina Ait 1 5000 Olcekli Kaip Utta Planlama Projelendirme

Kyzikos antik kenti hakkında bilgi.

Kyzikos antik kenti harita. Marmara denizi nde balıkesir erdek ilçesi sınırları içinde kapıdağı yarımadası nın anakara ile birleştiği güney ucuna yakın kısmında yer alan kyzikos antik kenti tarih ya da arkeoloji kitaplarının izini sürdüğü bir kentten daha fazlasını barındırmakta. Kyzıkos antik kenti kyzikos kapıdağ eteklerinde bandırma erdek karayolunun geçtiği yerde kurulmuştur. M s 123 yılında olan bir depremden sonra imparator hadrian ın kenti ziyaretinin ardından yapımına tekrar.

Ankara bursa izmir balıkesir istikameti üzerinden gelenler bandırma şehir merkezine inmeden erdek istikametine yönelerek yaklaşık 10 km. Muhteşem hadrian tapınağı ve kolezyum u ile antik roma nın ticaret merkezi kyzikos antik kenti. Lik bir yolculuktan sonra bandırma erdek karayolu.

Yol tarifi al konumu harita kyzikos günümüz marmara bölgesi nde balıkesir ili sınırları içinde marmara denizi kıyısında çok eski adı arteka olan erdek ilçesi yakınlarında bulunan antik çağ kenti. Tapınağın yapımına daha önce tanrı zeus adına başlanmış ancak bitirilememiştir. Erdek bandırma karayolu üzerinden erdek e 8 km.

Kyzikos antik kenti balıkesir ili erdek ilçesi sınırları içerisinde bulunduğu alan kapıdağı yarımadası nın güney kısmında yer alır. Karadeniz eözellikle kırım yarımadası kıyısında bulunan kentlere zeytin zeytinyağı ve şarapsatarak bu alandaki faaliyetlerini daha da güçlendirmiştir. Yöre tarihi kurt bittel tarafından yapılan araştırmalar sonucunda neolitik m ö.

Kyzikos antik kenti nerede. Kyzikos antik kenti nin batısında konumlanan hadrian tapınağı günümüzde bandırma erdek karayolunun düzler mevkii nde karayolundan yaklaşık 300 m içeride yer almaktadır. Kyzikos antik arktonnesos kapıdağ yarımadasının karayla birleştiği yerde propontis in marmara denizi gb kıyısında bir kent idi.

Eskiden türkler bu kentin kalıntılarına belkıs sarayı diyordu. 3 bin yıllık antik kent bugüne kadar ortaya çıkarılan liman sütunlu cadde tiyatro roma hamamı kent duvarları nekropol su kemeri gibi yapılarıyla dönemin parlak şehirlerden biri olarak dikkat çekiyor. Erdek sınırları içinde yer alan kyzikos antik kentine ulaşmak için önce bandırma ya gelmelisiniz.

Kyzikos kenti haritası nurettin koçhan. Müzede bulunan daskyleion a ait anadolu pers sanatının esintilerini taşıyan mezar stelleri kazılardan çıkarılan pers zamanından kalmış pişmiş toprak kaplar ile kyzikos antik kentinden ve o bölgeden elde edilen mezar stelleri sergilenmektedir. Bin ve kalkolitik m ö.

Bin dönem e kadar inmektedir. Kyzikos antik kenti üzüm ve zeytinin yanı sıra zeytinyağı şarap balık vücut yağı parfüm ve merhem gibi ihraç ürünlerine sahipti. Kyzikos antik kentinin coğrafi.

Kyzikos Antik Kenti Hadrian Tapinagi Tarih Kurdu

Kyzikos Antik Kenti Rota Senin

Kyzikos Antik Kenti Balnet Net

Untitled Document

Kyzikos Antik Kenti Hadrian Tapinagi Tarih Kurdu

Kyzikos Antik Kenti

Erkmen Senan Kyzikos Antik Kenti

Kizikos Vikipedi

Kyzikos Antik Kenti Kultur Portali

Leave a Reply