Konya Kilistra Antik Kenti

Kuzeybatısında bolat beldesi nin 5 km. Güney batısındaki hatunsaray bucağının 16 km.

Konya Nin Peri Bacalari Kilistra Antik Kenti Yorum Guncel

Konya nın peribacaları olarak bilinen tarihi kral yolu üzerinde yer alan kilistra antik kenti tarihi kokan bir yer olarak dikkatleri üzerine çekiyor.

Konya kilistra antik kenti. Kilistra antik kenti konya da tarihi kral yolu üzerinde bulunan ve kapadokya daki peribacaları benzeri yapısıyla dikkat çeken kilistra antik kent ziyaretçilerini. Uzunluğunda bulunan konya hatunsaray asfalt yolundan güneydoğu yönüne doğru dönülmekte ve 15 km lik gökyurt asfalt yolu takip edilmektedir. Hadim in kuş uçumu 7 km.

Içerisinde haç planlı şapel sümbül kilise büyük su sarnıcı kiliseler manastırlar gözcü kuleleri sığınaklar. Kilistra antik kenti hakkında. Güneybatı kısmında yer alan meram ilçesinin hatunsaray beldesine bağlı gökyurt köyünde yer almaktadır.

Merhaba arkadaşlar youtube kanalıma hoş geldiniz. Kilistra antik kentine nasıl gidilir. Konya da kilistra antik kenti kar yağışının ardından farklı bir güzelliğe büründü.

Kilstra antik kenti konya nın 34 km. Konya ilinde yer alan kilistra antik kentine 34 km. Son dakika flaş haberler konya da tarihi kral yolu üzerinde bulunan ve kapadokya daki peribacaları benzeri yapısıyla dikkat çeken kilistra antik kent ziyaretçilerini tarihi bir yolculuğa çıkarıyor.

Astra antik kenti konya ili hadim ilçesi bolat beldesi temaşalık tepesi mevkiinde yer alır. Meram ilçesi gökyurt mahallesi nde bulunan kapadokya daki gibi lav yığılmalarıyla meydana gelen volkanik arazi üzerine kurulu helenistik ve roma dönemi eserlerinin yer aldığı kilistra antik kenti tarihi mirası ve coğrafi güzellikleriyle ilgi görüyor. Aziz paulos st paul seyahatleri sırasında uğradığı anadolu kentlerinden lystra ya 15 km.

Kilistra antik kenti konya ilinin 49 km. Kilistra antik kenti konya nın meram ilçesine bağlı olan gökyurt beldesindeki kilistra antik kenti çok fazla insan tarafından tanınmasa da zengin kalıntılarıyla görenlerin beğenisini kazanmaktadır. Konya da bulunan kilistra antik kenti dikkat çekiyor.

Hatunsaray beldesine bağlı olan gökyurt köyü ndeki antik yerleşim alanında arkeolojik kazı çalışmaları yapılmış çalışmalarda incelenen kalıntıların hellenistik. Kuzey batısındaki gökyurt köyü sınırları içerisinde yer almaktadır. Mesafede aynı dönem ve kül.

Bu videomda konya ili meram ilçesi gökyurt mahallesi sınırı içinde bulunan kilistra antik kentini ziyaret e. Konya ya 55 km.

Kilistra Antik Kenti Konya Youtube

Konya Nin Peribacalari Kilistra Antik Kenti Son Dakika Flas Haberler

Konya Nin Peribacalari Kilistra Antik Kenti Son Dakika Flas Haberler

Konya Nin Peribacalari Kilistra Antik Kenti Youtube

Tarihi Miras Kilistra Da Gecmise Yolculuk

Kilistra Antik Kenti Ziyaretcilerini Tarihi Bir Yolculuga Cikariyor Konya Gezilecek Yerler Ntv

Kilistra Antik Kenti Ziyaretcilerini Tarihi Bir Yolculuga Cikariyor Konya Gezilecek Yerler Ntv

Konya Nin Peri Bacalari Kilistra Antik Kent Dailymotion Video

Kilistra Antik Kenti Konya Ancient Cities Konya Turkey Photos

Leave a Reply