Knidos Antik Kenti Nerede

2600 yıllık bir tarihi geçmişten bahsediyoruz. Knidos antik kenti ne girdiğinizde sizi ilk karşılayan 5bin kapasiteli küçük tiyatrosu oluyor.

2 Bin 600 Yillik Knidos Antik Kenti Yeni Doneme Hazir Seyahat Haberleri

Knidos antik kenti datça ilçesinde antik zamanda hükümdarlık süren dorlar döneminden kalmıştır.

Knidos antik kenti nerede. Bölgede hizmet vermekte olan tekne turlarının düzenlediği gezilerde antik kent de önemli uğrak noktalarından birisidir. Knidos antik kenti ülkemizin önemli tarihi eserleri arasında yer almaktadır. Karia sınırları içinde bulunan datça yarımadası ege adalarından gelen dor ların hakimiyetine girer.

Günümüz yerleşmesinin hemen kuzeyinde lakedaimonialıların kurduğu eski knidos yer alıyordu. Can yücel kendisine nereden buldun bu datça yı diye soranlara elimle koymuş gibi buldum diye boşuna cevap vermemiş. Knidos antik kenti reşadiye datça yarımadasının batı ucunda tekir burnu ya da deveboynu burnu denilen yerde bulunan bir karia yerleşmesidir.

Kentin 20bin kişilik başka bir tiyatrosu daha varmış ancak 19 yüzyılda tiyatronun taş ve mermerlerinin gemilerle götürüldüğü söyleniyor. Burası türkiye nin kültürel tarihi açısından oldukça önemlidir. Knidos antik kenti ulaşım knidos antik şehrine ulaşmak için öncelikle datça merkezine ulaşmanız kısa bir mola vererek yolunuza devam etmeniz için son derece önemli olacaktır.

çitlerle çevrili devasa tiyatro 5000 kişilik bir oluşum ve kalıntıları incelemeniz mümkün. Knidos antik kenti datça ya yolu düşenlerin görmesi gereken önemli antik miraslardan biri. Günümüze kadar ulaşmayı başaran eserleri de an itibarıyla bünyesinde barındırıyor ve restorasyon dönemi sonrası ziyaretçilere açık hale getirilmiştir.

Knidos antik kenti sınırları içerisinde 8 bin kişilik antik tiyatro güneş saati gibi yapılar bulunur. Knidos antik kenti nerede nasıl gidilir knidos giriş ücreti. Demokrasinin ilk örneklerinin yaşandığı çağının modern kenti olan knidos ege denizi ile akdeniz in buluştuğu bir konumda yer alır.

Knidos antik çağın en önemli ticaret sanat ve kültür kenti. Knidos ta görülmeye değer birçok tarihi kalıntı bulunmaktadır. 38 km uzaklığı ile datça merkezinden oldukça güzel bir konumda bulunan şehre kendi aracınız ile ulaşabileceğiniz gibi aynı zamanda palamutbükü minibüsleri ile de ulaşmanız mümkündür.

Dorlardan önce bölgede karyalıların yaşadığı fakat dorlarla birlikte yörenin kalkındığı bilinmektedir. Bense yaklaşık 15 sene önce turkuaz renkli suyun hikayesini takip ettim ege nin bitip akdeniz in başladığı yerde datça yarımadası nı ve knidos antik kenti ni buldum. Knidos antik kenti nerede nasıl gidilir ziyaret saatleri giriş ücreti muğla ili datça ilçe sınırında bulunan knidos antik kentinin geçmişi m ö.

Kentin en belirgin yapısının tiyatro olduğunu söyleyebiliriz. Sizler için knidos antik kenti tarihi. Knidos antik kenti hakkında bilgiler.

Donemin Unlu Sanatcilarinin Diyari Knidos Antik Kenti Yorum Guncel

Knidos Antik Kenti

Knidos Antik Kenti Nerede Knidos Antik Kenti Hakkinda Bilgi Tarihi Efsanesi Giris Ucreti Ve Ziyaret Saatleri

Knidos Antik Kenti Nerededir Nasil Gidilir

Knidos Antik Kenti Nerede Nasil Gidilir Ziyaret Saatleri Giris Ucreti Gezilecek Yerler

Knidos Antik Kenti Detayli Gezi Rehberi Seyahat Dergisi

Knidos Antik Kenti Detayli Tanitimi Tarihi Gezilecek Yerleri Knidos Antik Kenti Nerede Ve Nasil Gidilir

Knidos Antik Kenti

Knidos Antik Kenti Rehberi Tarihi Nerede Ve Giris Ucretleri

Leave a Reply