Knidos Antik Kent

Knidos a 4 5 km kala başlar kent girişine kadar uzar. Tarih boyunca demokratikleşme çalışmalarının yürütüldüğü çağdaş bir kent olarak bilinmiştir.

Knidos Antik Kenti Nerede Knidos Antik Kenti Hakkinda Bilgi Tarihi Efsanesi Giris Ucreti Ve Ziyaret Saatleri

Knidos krallığının simgelerinden olan knidos aslanı osmanlı yönetiminden alınan kazı izni ile 1858 te yerinden sökülüp ingiltereye götürüldü.

Knidos antik kent. Knidos önce bugünkü datça ilçe merkezinin 1 5 km kuzeydoğusunda dalacak burnu üzerindeki burgaz mevkiinde kurulmuştu. Datça yarımadasının tekir burnu üzerinde yer alan büyüleyici manzaraya sahip antik kent knidos. Nekropol antik çağdaki mezarlıklardır ölüler şehri anlamına gelir.

Bu bölge aynı zamanda karia toprakları olarak da adlandırılmış zamanında. Antik dönemin 7 dünya harikasından biri olan heykel mö 226 da yıkıldığında yalnızca 56 yıldır ayaktaydı. Knidos antik kenti sınırları içerisinde 8 bin kişilik antik tiyatro güneş saati gibi yapılar bulunur.

Knidos muğla ili datça ilçesinde bulunan antik kent. Knidos kenti antik çağın en önemli ticaret sanat ve kültür kentleri arasında yer almıştır. Antik dönemde matematik astronomi ve fizik alanında ki çalışmaların ilk örneklerine knidos ta rastlanılmıştır.

Binlerce yıllık antik bir kent. Tanrıçaların kralların ve bilim insanlarının diyarı güneşin koynundaki antik şehir bir kent hayal edin. Ziyaretimde edindiğim bilgilere göre dönemin ticaret kültür ve sanat kenti olmuş.

Knidos ta görülmeye değer birçok tarihi kalıntı bulunmaktadır. Bölgede hizmet vermekte olan tekne turlarının düzenlediği gezilerde antik kent de önemli uğrak noktalarından birisidir. Antik kent deniz kenarında kurulduğunu görünce biraz daha heyecanlanmadım değil.

Biz her fırsat bulduğumuzda bir geziye çıkan ve gezileri. Knidos muğla ili datça ilçesinde bulunan antik kent. Knidos eski tarihlerde bilim mimarlık ve sanatta oldukça ileri bir kent olarak biliniyor.

Bilim mimarlık ve sanatta da oldukça ileri bir kentti. Knidos nekropolü günümüze gelen antik çağın en büyük nekropollerindendir. Yol kenarında ve karşı tepelerde knidos a gelirken görülür.

Knidos un bir liman kenti olduğunu da ziyaretinizde çok net anlayacaksınız. Sonra yarımadanın batı ucundaki tekir burnu üzerine taşındı. Gezegenlerin hep aynı yörüngede hareket eden yuvarlak cisimler olduğunu bulan ünlü astronom matematikçi ve filozof eudoxus en iyi yontulmuş çıplak afrodit heykeli ni yapan heykeltıraş praxiteles doktor euryphon ünlü ressam polygnotos ve dünyanın yedi harikasından biri olan.

Knidos önce bugünkü datça ilçe merkezinin 1 5 km kuzeydoğusunda dalacak burnu üzerindeki burgaz mevkiinde kurulmuştu. Bilim mimarlık sanat ve şarabın kenti. Sonra yarımadanın batı ucundaki tekir burnu üzerine taşındı.

Knidos Antik Kenti Nden Goturulen Eserler Icin Calisma Baslatildi Arkeofili

Knidos Antik Kenti

Archaeological Excavations In The 2 600 Year Old Ancient City Of Knidos In The Western Province Of Mugla S Datca District Have Unea Ancient Cities City Ancient

Aphrodite Of Knidos A Story About An Ancient City Knidos

Knidos Antik Kenti Datca Fotograflari Haber48

History Of Medicine Ancient City Of Knidos Youtube

Knidos Antik Kenti Detayli Gezi Rehberi Seyahat Dergisi

Knidos Center Of Culture Arts And Trade Ready For New Term

File Knidos Antik Tiyatro Jpg Wikimedia Commons

Leave a Reply