Kilikya Antik Kentleri

Kilikia şehirlerinin sadece alış verişi kolaylaştırmak amacıyla basit sikkeler basmadığını aksine sikkelerde kullandıkları konuların zenginliği günümüze ulaştırdıkları sayısız mesajları ve sikkeler yapılırken uygulanan sanatla uygar dünyanın. Kilikya anadolu nun alanya dan başlayıp doğuda kinet höyük te son bulan kuzeyden de toros dağlarıyla çevrili alanı kapsayan antik bölgedir içindekiler 1 tarihçe.

Turkiye Nin Kilikya Daki Efes I Anavarza

Antik çağ da likya nın en büyük idari merkezi olma unvanını elinde bulunduran xanthos milattan önce 545 senesinde perslerin egemenliğine girinceye kadar özgür bir kent olarak yaşamıştır.

Kilikya antik kentleri. Diokaisareia uzuncaburç k silfke aigai yumurtalik anawarza dilekkaya k kozan anemourion eski anamur antiokheia antakya antiokheia ad cragus güney k gazipaşa aphrodisias kilikia ovacik burnu ovacık arsus rhosos uluçinar k iskenderun elaioussa sebate ayaş iotape gazipaşa alanya 8 km. Antik kilikya sikkelerinde asklepios kültü. 1988 yılından bu yana unesco nun dünya mirası listesi ndeki yerini koruyan antik kent fethiye ye yaklaşık olarak 46 kilometre mesafede bulunur.

82 var vi 88 s. Anadolu nun güneyinde bulunan alanya burnundan suriye ye kadar uzanan antik bölge. Tez5755tez yüksek lisans çukurova üniversitesi adana 2005 kaynakça s.

Tarihi geçmişi ve kültürel varlığı ile ziyaretçilerini büyüleyen kentte denize de girilebiliyor olması çok büyük bir avantaj. Kilikya bölgesinde bulunan şehirler. Anemorium anamur seleukeia silifke olba dioksaisareia uzuncaburç korykos erdemli pompeiopolis viranşehir tarsos tarsus prehistorik yumuktepe yılanlıkale mysis.

29 cm various gods and goddesses were the primary subjects of ancient coins. Kilikya kilikia bölgesi neresidir. Kilikya antik kentleri ve kalıntılarının sıralandığı şehirde görmeye değer çok sayıda antik miras yer alıyor.

önemli antik kentleri.

Iotape Antik Kenti Kilikya Antalya Gazipasa Delphin Hotels Blog

Turkiye De Gorulmesi Gereken 50 Antik Kent Arkeofili

Antik Kilikya Limanlari 3 Bolum Yumuktepeyumuktepe

Daglik Ve Ovalik Kilikya Turu

Adana Kilikya Antik Kenti Ve Anazarbus Anavarza Kalesi

Kilikia

Anavarza Vikipedi

Antalya Ilinin Dogusuna Kapsayan Likya Ve Kilikya Antik Kentleri Arasinda Kalan Bolge Pamfilya Dir Kultur Turizmi Milliyet Blog

Karatas Ta Bir Antik Kent Vaner Ptoleme Haritasinda Kilikya Ve Mallos

Leave a Reply