Kibyra Antik Kenti Nerede

Kibyra antik kenti nde görülmesi gereken çok önemli tarihi kalıntılar ve eserler bulunmaktadır. Kibyra antik kenti burdur un gölhisar ilçesi sınırlarında göl ve ova manzarasına sahip üç tepe üzerinde kurulu.

Gladyatorler Sehri Kibyra Antik Kenti Ntv

Kibyra cbyra antik kenti nerede nasıl gidilir ziyaret saatleri giriş ücreti gölhisar ilçesinde yer alan kibyra antik kenti burdur ilinin oldukça iyi korunmuş antik kentlerindendir.

Kibyra antik kenti nerede. Kibyra antik kenti nerede. Kibyra antik kenti nasıl gidilir kibyra antik kenti nerede kibyra antik kenti hakkında bilgi. Kibyra antik kenti gps koordinatları 37 9 24 6276 ve 29 29 58 8516.

Kentin yerleşim alanı oldukça büy uu. Gölhisar ovasının batı yamacına hakim bir noktada ardıç ve sedir ormanlarıyla kaplı 1 100 1 300 metre yüksekliğe kurulu. Günümüzde kibyra antik kenti genel olarak gladyatörler şehri şeklinde ün kazan bir antik kenttir.

Kenti gezmeye gelenlerin mutlaka görmesi tavsiye edilen yerler. Kibyra antik kenti haritası burdur ili içinde nerede olduğu harita merkezinde gösterilmektedir. Burdur gölhisar da bulunur.

Birçok medeniyete ev sahipliği yapmış kent anadolu daki en büyük stadyuma sahiptir. Yapılan kazı çalışmalarında bir çok mozaik bulunmuştur. Giriş ücreti tarihçesi ve özellikleri nelerdir.

Bazilika yukarı ve. 18 kibyra gölhisar ilçesinin hemen batı yamacındaki. Gladyatörler şehri olarak bilinen kent burdur il merkezinin 110 km güneybatısında yer alıyor.

Kibyra antik kenti posta kodu 15400. Kibyra antik kenti 37 156841 enlem ve 29 499681 boylamda yer almaktadır. 28 10 2013 00 00 00 okunma sayısı.

Kibyra antik kenti burdur ilinde nerede. Likya kenti olan bu antik kentten günümüze stadyum köprü agora antik tiyatro su kemerleri mezarlar ve nekropol ulaş mıştır. Kibyra antik kenti burdur gölhisar ilçesinin horzum mahallesinde birbirinden derin yarlarla ayrılan hâkim üç tepelik üzerinde yer almaktadır.

Kibyra antik kenti.

Kibyra Antik Kenti Kultur Portali

Kibyra Antik Kenti Burdur Ilinde Nerede Giris Ucreti Tarihcesi Ve Ozellikleri Tatil Seyahat Haberleri

Kibyra Antik Sehri Burdur Burdur A Nasil Gidilir Yolcu360

Kibira Vikipedi

Kibyra Antik Kenti Nerede Kibyra Antik Kenti Hakkinda Bilgi Tarihi Efsanesi Giris Ucreti Ve Ziyaret Saatleri 2020

Gladyatorler Sehri Kibyra Antik Kenti Ntv

Gladyatorlerin Sehri Kibyra Seyahat Haberleri

Kibyra Antik Kenti Cambel Ltd Sti

Kibyra Antik Kenti Kultur Portali

Leave a Reply