Kekova Antik Kent Tarihi

Doğal kayalara oyulmuş 300 kişilik likya döneminin en küçük tiyatro. Sıcak iskelesindeki aperlai batık kent kaleköy deki simena üçağız da bulunan theimussa gökkaya koyu üzerindeki istlada birbirine çok yakın olan antik kentlerin bazılarıdır.

Batik Sehir Kekova Tour Antalya

Antalya nın tarihi ve doğal güzellikleriyle öne çıkan ve su altındaki batık antik kentiyle ünlü kekova da su altı bilim komisyonu tarafından dalış yapılabilecek 3 nokta belirlendi.

Kekova antik kent tarihi. 3 4 kata varan teras biçiminde roma ve bizans yapılarının yer aldığı 700 metre uzunluğundaki batık kent tir. Antik simena nın tam önünde uzanan kekova adası nda yerleşim yok. Aperlai antik kenti sadece bir kent değil kaş kekova civarındaki diğer bir çok antik kentle birlikte oluşan doğal ve tarihi güzelliklerin çerçevelediği değerli bir inceleme alanıdır.

Kentin içerisinde yer alan yazıtlar tarihinin m ö iv. Adanın farklı bölgelerinde bulunan antik şehir kalıntıları yaşanan depremler ile çökmüş ve denizin altında kalmıştır. Bizans dönemi nden kalma bir kilisenin apsis bölümü ve antik evlerin yarısı suyun üstündeyken diğer yarısı suyun altında kalmış.

Kekova adası nda antik dönem e ait iki yerleşim vardır. Kekova bazı kaynaklarda kakava bir adadır ve bölgeye de ismini vermiştir. Kekova antik kenti nerede sorusuna kısaca cevaben antalya ilinin demre ilçesi sınırlarında bulunmaktadır.

Aperlai kenti de bu antik kentler içinde sadece bir tanesidir. Dört bir yanı tarihi kalıntılarla dolu olan adanın tam ucunda yer alan tersane koyu na tekneler yanaşıyor. Kekova da bizans ve romalılar dönemlerine ait bir çok antik kent bulunmaktadır.

Dolichiste kekova ve civarında antik kentler. Kaleköy simena antik kent. Kekova nın etrafında çok sayıda antik kent bulunur.

A dayanan kalıntılar ile olağanüstü doğası ve pırıl pırıl denizi üzerine kondurulmuş gibi duran tarihi kalesi ile kaleköy kültür turizmin en önemli yeri olmuş. Simena kentinin günümüzdeki ismi kaleköy olarak bilinmektedir. Simena antik kenti antalya kekova da yer alan simena antik kenti bölgenin doğal güzelliğine güzellik katan önemli tarihi değerlerden biridir.

Antik kentler bilgi bankası demre görülecek yerler şehir rehberi tarih dolichiste kekova antik kenti kekova likya dilinde. Yy a kadar uzandığını göstermektedir. Dolichiste antalya ilinin demre ilçesi yakınlarında kaleköy ve üçağız açıklarındaki küçük kayalık bir adadır.

Bu bölgede hem su altında hem su üstünde tarihi kalıntıları görmek mümkün. Bunlardan biri kekova nın batı tarafında bulunan ve ulaşımın tekneyle veya yürüyerek sağlandığı aperlai antik kenti bu antik kent aynı zamanda likya yolu üzerinde bulunmaktadır. Tersane koyu nun antik dönemde tekne yapım yeri olduğu tahmin edilmektedir.

Kekova adası ndaki ikinci yerleşim ise tersane koyu nda yer alan dolichiste antik kenti dir.

Kekova Antik Kenti Kontrollu Dalisa Aciliyor Dijital Habitat

Kekova Tarihi Kekova Butik Tekne

Batik Sehir Kekova Tour Antalya

Kekova Gezilecek Yerler Sular Altinda Kalan Tarihi Kalintilari Ile Kekova Seyahat Haberleri

Bedeloglu 1 Boat

Antik Kekova Da Artik Yuzmek Serbest

Kas Kekova Adasi

Kekova Adasi Nin Tarihi Gun Isigina Cikiyor Tatil Seyahat Haberleri

Kekova Antik Sehri Batik Sehir Kas Kalkan Gezilecek Yerler

Leave a Reply