Kayaköy Antik Kenti

Köyde ağırlıklı olarak rumlar yaşar. Kayaköy antik kenti fethiye.

Kayakoy Antik Kenti Travel Stories Turkey Travel Beautiful Nature

Bünyesinde çokça tarih ve hikaye barındıran.

Kayaköy antik kenti. Gerek mimarisi gerek tarihsel arka planı. Binlere kadar gitmesine karşın mevcut kalıntılara m ö 4 yy dan daha aksiye giden buluntu henüz ele geçmemiştir. Kentte yamaca dayalı olarak izlediğimiz yapı gruplarının tamamı osmanlı imparatorluğunun geç.

Güneyinde bulunan ve antik dönemde karmylassos olarak bilinen kayaköyü nün geçmişi filolojik verilere göre m ö 3. Fethiye kayaköy antik kenti fethiye ölüdeniz yolunda hisarönü kavşağından kayaköy tabelasını takip edip çamlar arasından giden bir yol ile kayaköye ulaşabilirsiniz fethiye kalesinin arkasından güneye doğru 7 km lik güzergahla orman yolundan bağlantı sağlanır. Kentte yamaca dayalı olarak izlediğimiz yapı gruplarının tamamı osmanlı imparatorluğunun geç.

Kayaköy fethiye nin 8 km güneyinde muhteşem bir bölgede çam ormanı içinde yamaçta bulunan antik karmylassos olarak da bilinir. Güneyinde bulunan ve antik dönemde karmylassos olarak bilinen kayaköyü nün geçmişi filolojik verilere göre m ö 3. Rumlar bu köyü levissi diyorken türkler ise taşlıköy olarak adlandırıyor.

Muğla nın fethiye ilçesinde bulunan kayaköy antik kenti hikayesi m ö. Binlere kadar gitmesine karşın mevcut kalıntılara m ö 4 yy dan daha aksiye giden buluntu henüz ele geçmemiştir. Fethiye kayaköy tüm samimiyetimle yazıyorum beni en çok etkileyen yerlerden oldu.

Kayakoy Un Dili Olsa Da Anlatsa

Kayakoy Antik Kenti Tatil Villam

Terk Edilmis Evlerde Gecen Bir Masal Kayakoy Garentaday Blog

Kayakoy Antik Kenti Tatil Villam

Kayakoy Antik Kentini Gezdiniz Mi Liberty Hotels Oludeniz Resmi Web Sitesi

Terk Edilmis Evlerde Gecen Bir Masal Kayakoy Garentaday Blog

All Sizes Kayakoy Karmylassos Antik Kenti Flickr Photo Sharing

Kayakoy Kultur Portali

Kayakoy Antik Kenti Fethiye

Leave a Reply