Kaunos Antik Kenti

Antik çağ da bir liman kenti olan kaunos günümüzde kıyıdan hayli içeride kalmıştır. Kaunos kral mezarları yapı itibarıyla başka bir örneği bulunmayan eşsiz yapılardır özellikle bu antik mezarlarda yer alan taş işçiliğini günümüzde hiç bir yapıda ya da hiç bir alanda bulmak mümkün değildir.

Kaunos Antik Kenti

Unesco dünya mirası geçici listesi nde yer alan kaunos antik kenti kaya mezarları 5 bin kişilik tiyatro bazilika hamam agora ve demeter kutsal tapınağı ile ziyaretçilerine adeta.

Kaunos antik kenti. Kaunos antik kenti dalyan. Antik çağ da ticari açıdan önemli bir liman kenti olan kaunos zamanla denizin alüvyonlarla dolmasıyla liman özelliğini kaybetmiştir. Yüzyılda yapılmış ve daha sonraları roma dönemlerinde bu tarz kaya mezarları kullanılmıştır.

şuan da kaunos antik kenti denizden 8 kilometre uzaklaşmıştır. Dik bir dağa üzerine yapılan bu kral mezarları m ö. 6 yüzyılda perslerin eline geçen kaunos antik kenti pers generali harpagos ele geçirmişti.

Muğla nın ortaca ilçesine bağlı dalyan mahallesi nde bulunan kaunos antik kenti efsanevi kral kaunos tarafından kurulmuş karya kenti olarak kurulan ancak zaman içinde pek çok etkiye maruz kalan kaunos ta kaya mezarları hamam agora 5 bin kişi kapasiteli antik tiyatro ve kutsal tapınağı ile 3 bin yıllık tarih gözler önüne serilmiş. Kaunos antik kenti muğla ili sınırlarında yer alan oldukça eski bir liman antik kentidir. Kaunos antik kenti zaman içinde pers mısır rodos bergama krallığı ve roma imparatorluğu yönetimine geçti.

Kaunos amfi tiyatro kaunos kral mezarları. Uzunluğundaki sur duvarları stoa agora çeşme hamam tiyatro ve tapınak kalıntıları kaunos un antik dönemde teşkilatı tam bir kent olduğunu ortaya koymaktadır. Diğer taraftan kenti tahkim eden yaklaşık 3 km.

Güney liman olarak adlandırılan liman küçük kale nin güneydoğusunda bulunmaktadır. 1 156 yorum makale ve 1 120 resme bakın. Arkaik çağ dan itibaren antik kentin iki adet limanı bulunmaktadır.

Kaunos a özgü tapınak cephesine sahip olan kaya mezarları hellen tapınağı cephe mimarisini yansıtmaktadır. Kente girişte kaya mezarları ziyaretçilerin ilgisini çeken eserlerdir. Bu kent milattan önce yapılmış ve ilk zamanlar bir.

Kaunos köyceğiz gölünü denize bağlayan eski adı kalbis olan dalyan çayı üzerinde önemli bir antik kenttir. Kaunos un en ilgi çekici yapılardan biri de kaya kral mezarlarıdır. Peloponisos savaşlarında hem atinalılar hem de spartalılar tarafından liman olarak kullanılması kaunos un önemini arttırdı.

3 bin yıllık liman kenti kaunos kaunos antik kenti. Kaunos antik kenti yol haritasına buradan ulaşabilirsiniz.

Gorkemli Kaya Mezarlari Ile Kaunos Antik Kenti Nde 3 Bin Yil Oncesine Yolculuk Ntv

Kaunos Harabeleri Ve Antik Kenti

Kaunos Antik Kenti Raillife Dergisi

Kaunos Antik Kenti Byblis Efsanesi Mugla Her Zaman Iyi Bir Fikirdir

Kaunos Antik Kenti Mugla Ilinde Nerede Giris Ucreti Tarihcesi Ve Ozellikleri Tatil Seyahat Haberleri

Images 96 Large Jpg Kaunos Antik Kenti Dalyan Resmi Tripadvisor

Kaunos Antik Kenti Arkeogezgin

Kaunos Antik Kenti Rehberi Tarihi Nerede Ve Giris Ucretleri

Kaunos Antik Kenti Nerede Kaunos Antik Kenti Hakkinda Bilgi Tarihi Efsanesi Giris Ucreti Ve Ziyaret Saatleri 2020

Leave a Reply