Karacasu Antik Kent

Sorularınız için yorum kısmına yazabilirsiniz. Geyre karacasu aydin bir zamanlar lidya eyaletinin başkenti olan aphrodisias nazilli nin 38 km güneyinde karacasu bölgesinin geyre köyünün yakınlarında bulunuyordu.

Ara Guler 1958 De Kesfetmisti Aydin Daki Afrodisias Antik Kenti Unesco Dunya Mirasi Listesi Ne Girdi Onedio Com

Karacasu nun hikayesini yazacağız dedi.

Karacasu antik kent. Büyük ihtişamlı ünlü bir antik kent kenan erim in hayatını addığı kadar var buranın enerjişi başka dünyanın en büyük antik havuzu statyumu burada müzesi kafesi köy evinde fotoğraf sergisi bayılacksınz. Kent adını aşk ve güzellik tanrıçası aphrodite ten almıştır. Karacasu kültür turizm ve tanıtım derneği ilçenin tarihi ve kültürel zenginliklerini ortaya çıkarmak ve daha çok turist çekmek için yaptığı çalışmalarla dikkatleri üzerine çekiyor.

Gülay öztekin ökçesiz yakında bir karacasu efsanesi doğacak ve bu kadim kent her yönüyle bir cazibe merkezi olacaktır. Türkiye nin en ünlü fotoğrafçısı ara güler in tesadüfi biçimde bölgede kaybolması ile. Aydın ın karacasu ilçesinde bulunan ve unesco dünya mirası listesindeki dünyaca ünlü antik kent afrodisias ı gün yüzüne çıkaran ve ölümü sonrası özel izinle antik kente.

Afrodisias adında birçok antik kent vardır fakat en ünlüsü aydın karacasu da bulunanıdır. çeşitli hükümdarlıklar zamanında kullanılan antik kentte günümüzde bulunan gezilecek yerler şunlardır. Karacasu afrodisias antik kenti adres.

Kent içerisinde aphrodite tapınağı tetrapylon kapısı antik tiyatro hadrian hamamı stadyum sebasteion agora. Roma döneminde 7 bin seyirci kapasitesine uygun olarak iki bölüm. Kenan tevfik erim.

30 yıl önce özel izinle antik kente defnedilmişti. Dünya mirası olan antik kent karacasu da böyle korunuyor 14 04 12 nisan 2018 unesco dünya kültür miras listesi nde bulunan karacasu ilçesindeki afrodisyas antik kenti ve müzesi drone görüntüleriyle ile kontrol ediliyor. Aydın karacasu ilçesindeki afrodisyas antik kenti gezimizle karşınızdayım.

Aydin aydın ın karacasu ilçesinde bulunan ve unesco dünya mirası listesindeki dünyaca ünlü antik kent afrodisias ı gün yüzüne çıkaran ve ölümü sonrası özel izinle antik kente defnedilen kazı başkanı prof. M ö 1 yüzyıl sonlarında kurulan antik kent döneminin en önemli kentlerindendir. Erim mezarı başında anıldı.

Karacasu ilçesinde yer almaktadır.

Unlu Afrodisias Antik Kentine Jes Tehdidi Koronali Gunlerde Geldi Ekoloji Birligi

Afrodisias Antik Kenti Nin Dev Sus Havuzu Gun Yuzune Cikiyor Arkeofili

Afrodisias Aphrodisias Antik Kenti Nerede Tarihcesi Ve Kalintilari

Afrodisias Antik Kenti Sanal Alemde Seyahat Haberleri

Afrodisias Antik Kenti Kilsan Blog

Antik Kente Jes Tehdidi

Afrodisias Antik Kenti Sanal Alemde Aydin Haberleri

Karacasu Afrodisias Antik Kenti Aydin Karacasu Tarihi Yerler Sehiralem Com

Afrodisias Antik Kenti Aydin

Leave a Reply