Izmir In Selçuk Ilçesinde Bulunan Antik Kent Harabeleri

Efes incil de adı geçen kentlerden biri. Izmir in en güzel antik kentleri 1.

Izmir In Antik Cag Kenti Selcuk Gezi Rehberi Oku Gez Paylas Dunya Seninle

Dünyanın yedi harikasından biri olarak kabul edilen artemis tapınağı izmir in selçuk ilçesinde yer alan antik efes kenti içerisindedir.

Izmir in selçuk ilçesinde bulunan antik kent harabeleri. Izmir in selçuk ilçesinde bulunan efes antik kenti nin kuruluşu m ö. Anadolu nun batısında selçuk ilçesi sınırlarında yer alan ve efes harabeleri de denilen efes antik kenti nin tarihi mö 6000 yıllarındaki neolitik çağ a kadar dayanıyor. Tarihi neredeyse altı bin öncesine dayansa da hıristiyanlık açısından taşıdığı önemle daha çok biliniyor.

Efes in üç farklı dönemi var. Izmir in selçuk ilçesinde bulunan ve unesco dünya mirası listesinde olan efes harabeleri içerisinde çeşitli organizasyonlar yapıldığı ortaya çıktı göksu güncü izmir in selçuk ilçesinde bulunan ve roma imparatorluğu döneminde m ö. Pek çok uygarlığa ev sahipliği yapmış olan bu büyüleyici antik kent iyonya nın 12 şehrinden biri.

Neolitik helenistik ve roma dönemleri. Lydia kralı kroisos tarafından bereket tanrıçası artemis için 120 yılda inşa edilen artemis tapınağından geride çok fazla bir şey kalmamış olsa da tapınağa ait muhteşem 2 heykel selçuk müzesinde korunmaktadır. Aynı zamanda antik çağ da iyonya denilen izmir ve ege şehirlerinin sahil şeridindeki 12 antik şehirden de biri.

Efes izmir in selçuk ilçesinde bulunan bir antik şehir. Helenistik ve roma dönemlerinde en zengin çağına ulaşan efes antik kenti nin nüfusunun 200 bini bulduğu söylenir. Efes harabeleri izmir in selçuk ilçesi sınırlarında olup izmir e 70 kilometre kuşadası na ise 19 kilometre mesafededir.

Izmir in seferihisar ilçesindeki ünlü antik kent bulmaca cevapları en iyi cevabı 4 harfleridir. Bulmaca cevap ve ipucu. 4000 e dek giden tarihi boyunca uygarlık bilim kültür ve sanat alanında her zaman önemli rol oynamıştır.

1 antik dünyanın en önemli merkezlerinden biri olan efes m ö. Efes antik kenti izmir denildiğinde ilk akla gelen açık hava müzelerinden biri izmir in selçuk ilçesinde yer alıyor. Akhenaton efes ephesos kuruluşu cilalı taş devri m ö.

Eğer efes e kuşadası yönünden giderseniz yol üzerinde solda paraşüt atlayışı da yapılabilen küçük uçakların yer aldığı selçuk efes havaalanı nı göreceksiniz. 6000 yıllarına dayanan izmir in selçuk ilçesinin 3 kilometre uzağında bulunan antik kenttir. 6000 yıllarında yapılan efes antik kenti selçuk belediyesi tarafından çeşitli organizasyonlar gerçekleştirmek için kiraya.

Ephesos antik kenti efes harabeleri hazırlayan. Akdeniz dünyasının en büyük antik kentlerinden efes bütünüyle benzersiz bir kent.

Efes Selcuk

Izmir In Antik Kentleri Detayli Liste Obilet Com Blog

Efes Antik Kenti Nerede Nasil Gidilir Ve Giris Ucreti Selcuk Izmir

Efes Antik Kenti Ndeki Harabeler Organizasyon Icin Kiraya Veriliyor

Izmir De Gormeniz Gereken 5 Antik Kent Turna Com

Efes Antik Kenti Biz Evde Yokuz

Uygarliklarin Besigi Efes Antik Kenti Filiz Gulten Kose Yazilari

Efes Antik Kenti Hakkinda Bilmeniz Gerekenler

Efes Antik Kenti Hakkinda Bilgiler Nerededir Mimarisi Ve Tarihcesi Bilgihanem

Leave a Reply