Izmir Agora Antik Kenti

Agora ve onunla ilişkili olan bu yapılar antik smyrna nın kent merkezini işaret etmektedir. Smyrna agora antik kent namazgah izmir.

Izmir Konak Smyrna Agora Antik Kent Su Kemerleri Youtube

Birçoğu günümüzde gecekonduların altında.

Izmir agora antik kenti. Izmir agorası veya smyrna agorası günümüzde izmir in konak ilçesinde bulunan ve mö 4. Smyrna agora antik kenti sanatın oldukça yoğun olduğu felsefenin ilk ortaya çıktığı yer olarak biliniyor izmir namazgah semti yakınlarında bulunan bu örenyeri tanıtımının iyi yapılmaması ve devam eden kazı ve restorasyon çalışmaları sebebiyle birçok gezginin varlığından bile haberi olmadıkları yerlerden. Izmir türkiye nin üçüncü en büyük şehri olsa da tarihi daha yeni yeni açığa çıkarılıyor diyebiliriz.

Bölgeye smyrna antik kenti de denilebilir ancak antik kentin tiyatro stadyum gibi diğer yapıları kale ile agora arasındaki vadide inşa edilmiş. Izmir agora ya nasıl gidilir. Ms 178 te meydana gelen depremin ardından roma imparatoru marcus aurelius un desteğiyle yeniden inşa edildi.

Izmir in konak ilçesi basmane semtinde bulunan agora antik kenti roma dönemi ne m s. Yüzyıla kadar sadece kentin siyasi dini ve ticari merkezi olarak kalmadığı zaman içinde depolama üretim ve satış amaçlı işlevlerin daha ağırlıklı olduğu anlaşılmaktadır. Osmanlı döneminde mezarlık ve namazgâh olarak kullanıldı.

Yüzyılda kurulan agoradır zamanında kentin devlet agorası olarak işlev gördü. Kazı çalışmaları halen devam izmir agora antik kenti. Hippodamos şehir planına uygun olarak merkeze yakın bir yerde üç kat halinde inşa edilmiştir.

This video is unavailable. Izmir in konak ilçesinde bulunan antik kent konak vapur iskelesinden yürüme mesafesinde 10 15 dk yürüyerek ulaşılabilir. özellikle efes ve bergama gibi büyük medeniyetlerin gölgesinde kalmış gibi görünse de antik smyrna kenti hem kültür hem mimari açıdan tartışılmaz öneme sahip.

Tiyatro keşfedilmiş ve kamulaştırılmış üzerinde bulunan evler yıkılmış ve tiyatro kazılarına başlanmış. Kervanlarla gelen mallar buradan limana önceden hisarönü. Metro ve eshot u kullanarak rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

Ticaret merkezi olarak bilinen anafartalar caddesi nde bulunan pazarıdır. Agora bazilikası bodrum kat graffiti. Smyrna antik kenti kazı araştırma ve restorasyon projesi.

Agora sözcüğü kent meydanı çarşı pazar yeri anlamına gelir. Izmir in bir çok ilçesinden konağa toplu ulaşım ile ulaşılabilir.

Izmir Agora Antik Kenti Kartpostal Tarih

Izmir In Yasayan Tarihi Smyrna Agora Antik Kenti Kampbros

Agora

Izmir In Yasayan Tarihi Smyrna Agora Antik Kenti Kampbros

Izmir Agorasi Vikipedi

Smyrna Agora Antik Kenti Agora Orenyeri Izmir Gezicenga

Agora Oren Yeri Antik Kent Nerede Nasil Gidilir Izmir Agora Oren Yeri

Izmir E Adini Veren Antik Kent Smyrna Youtube

Izmir Agora Antik Kenti Izmir Gezilecek Yerler Ve Izmir Rehberi Gezi Gezgini

Leave a Reply