Izmir Agora Antik Kenti Ziyaret Saatleri

Agora ören yeri yaz döneminde 1 nisan 1 ekim 10 00 19 00. Agora örenyeri giriş ücreti 10tl ve pazartesi dahil haftanın her günü 08 00 19 00 kış sezonu 17 00 çalışma saatleri arasında ziyaret edilebiliyor.

Smyrna Agora Antik Kenti Agora Orenyeri Izmir Gezicenga

ülkemizin önemli kültürel mirasları arasında yer alır.

Izmir agora antik kenti ziyaret saatleri. Efes antik kenti giriş ücreti ve ziyaret saatleri nelerdir. Izmir agorası çevresinde gezilecek yerler. Türkiye nin batı ya açılan penceresi ve bölgenin en önemli liman kenti izmir de 8 bin 500 yıllık bir yolculuk sizi bekliyor şehrin dört bir yanında medeniyetler tarihine tanık olan antik kentler ve tarihi kalıntılar bulunuyor.

Yaz döneminde 08 00 18 30 kış sezonunda 08 30 18 00 saatleri arasında pazartesi dahil haftanın her günü ziyaret edebilirsiniz. Pergamon antik kenti unesco tarafından 2011 senesinde dünya mirası geçici liste içerisine eklenmiş 2014 senesinde de dünya mirası olarak tescil edilmiştir. Adını antik çağ daki çarşı pazar ticaret yeri anlamına gelen agora dan almıştır.

Kısa bir yürüyüş mesafesiyle devasa büyüklükte olan agoraya ulaştık. Unutmayın burada müzekart geçerli. Biz kenti gezmeye agora nın olduğu bölümden başladık.

Agora antik kenti ziyaret saatleri. Izmir in konak ilçesi basmane semtinde bulunan agora antik kenti roma dönemi ne m s. 2003 yılındaki açılışından bu yana müşteri memnuniyeti ve kaliteli hizmetin öncüsü olan alışveriş merkezi izmir bölgesinde moda ve eğlence anlayışının en dinamik ve yenilikçi adresidir.

Agora antik kenti bazilika bodrum katı. Agora ören yeri ziyaret saatleri. Antik kentin yazıtlarında izmir ve çevresini yerle bir eden 178 depreminde kente yardım edenler hakkında da bilgi veriliyor.

14 mart 2003 tarihinde hizmete giren agora alışveriş merkezi. Hippodamos şehir planına uygun olarak merkeze yakın bir yerde üç kat halinde inşa edilmiştir. Izmir uygarlıklar zincirine kesintisiz olarak katılmış görkemli geçmişini yaşayan ve yaşatan dünyadaki çok az sayıdaki kentlerden birisi.

Symrna antik kenti ne bağlı agora ya ulaşımdan bahsedelim. Müzekart ınız varsa ücretsiz giriş yapabiliyorsunuz. Kış aylarında 1 2 saat daha erken kapanabileceğini unutmayın.

Agora dan yukarı kısıma ilerlemek bakıldığında zor gibi görünse bile antik dönemde kullanılan fakat şuan izleri pek belli olmayan dolambaçlı patika ile tiyatroya tırmanmak hiçte zor değil. Agora örenyeri nerede ve nasıl gidilir. Agora sözcüğü kent meydanı çarşı pazar yeri anlamına gelir.

Agora antik kenti hakkında bilgi tarihi efsanesi giriş ücreti ve ziyaret saatleri 2020 agora antik kenti izmir de bulunmaktadır. Efes giriş ücreti 72tl. 08 00 19 00 saatleri arasında açık olan bu antik kenti ziyaret edebilirsiniz.

Efes antik kenti ne en az 2 saatinizi ayırmanız gerekir. Izmir in keşfedilmemiş yerlerini keşfetmek tarihi sokaklarında gezmek ve en güzel koylarında yüzmek istiyorsanız izmir de gezilecek yerler için oluşturduğumuz listemize mutlaka bir göz atın.

Agora Antik Kenti Nerede Agora Antik Kenti Hakkinda Bilgi Tarihi Efsanesi Giris Ucreti Ve Ziyaret Saatleri 2020

Smyrna Antik Kenti Agora Agora Acikhava Muzesi Izmir Turkiye Tripadvisor

Agora Oren Yeri Antik Kent Nerede Nasil Gidilir Izmir Agora Oren Yeri

Smyrna Agora Antik Kenti Agora Orenyeri Izmir Gezicenga

Agora Orenyeri

Smyrna Agora Antik Kenti Agora Orenyeri Izmir Gezicenga

Smyrna Agora Antik Kenti Agora Orenyeri Izmir Gezicenga

Agora

Agora Oren Yeri Antik Kent Nerede Nasil Gidilir Izmir Agora Oren Yeri

Leave a Reply