Iassos Antik Kenti

Tarihi ve mitolojik geçmişi ile behramkale assos antik kenti nerede nasıl gidilir otelleri restoran ve giriş ücreti ile hakkında bilgi gezi notlarımı paylaşmaya çalıştım. Assos antik kent ile tarihi mitolojiyi kültürü denizi güneşi ve ege yöresel lezzetleri huzur ve keyif ile yaşayabilirsiniz.

Iasos Antik Kenti Nerede Iasos Antik Kenti Hakkinda Bilgi Tarihi Efsanesi Giris Ucreti Ve Ziyaret Saatleri

Burası kendi halinde küçücük ve tipik bir sahil balıkçı köyü.

Iassos antik kenti. Biri köyün içinden geçerek ulaşacağınız sizi en tepedeki athena tapınağı na götüren kapı. Iasos antik kenti iasos antik kenti muğla nın tatil ve turizm için en çok tercih edilen yerlerinden biri olan bodrum ilçesine bağlı milas a 28 kilometrelik bir uzaklıkta yer almaktadır. Yüzyıla kadar iasos kenti ve burada yaşayan halkı ile ilgili eski kaynaklarda bilgi yoktur.

Antik dönemde bir yarımada üzerinde kurulmuştur. Daha sonra perslere karşı önlem almak için kurulan ve atina nın önderliğini yürüttüğü attika delos deniz birliği ne katılmıştır. Antik kenti gezmek için iki giriş kapısı bulunuyor.

Iassos antik kenti muğla bodrum ilçesinde bulunmaktadır. 4 van 23 dingen om te doen in milas. Diğeri limana inerken solda farkedeceğiniz eski batı kapısı.

Iasos antik kenti aralık 08 2019 milas üzerinden bodrum a doğru yol alırken sağdan iassos tabelasını takiben kıyıkışlacık bölgesine doğru yol alıyoruz. Bodrum güllük de yer alan kent milas a 28 km uzaklıkta yer almaktadır. Yüzyıla kadar kentle ilgili eski kaynaklarda bir bilgi yoktur.

Yüzyılın ikinci yarısına kadar lidya nın kontrolü altında bulunan assos mö 549 479 yılları arasında pers imparatorluğu na katılmıştır. Bu bölümde fazla gündeme gelmeyen egenin güzel antik kenti iasosu tanıyacağız. Kıyıkışlacık köyüne milas dan kalkan toplu taşıma araçları ile ulaşabilirsiniz.

Egenin hazineleri serisinin ilk bölümü iasos. Er zijn helaas geen tours en activiteiten beschikbaar om online te boeken op de data die u heeft geselecteerd. Buradan girerek mezarlık gymnasion agora kalıntılarını görebilirsiniz.

ön oda ve kutsal oda bölümlerinden oluşan tapınağın etrafı sütunlardan oluşmaktadır. Eğer özel aracınız ile gitmek isterseniz milas merkezde bulunan köy tabelasını takip edebilir oradan da iasos antik kenti ne ulaşabilirsiniz. Iasos antik kenti muğla nın milas ilçesinin kıyıkışlacık köyünde yer alıyor.

Assos antik kenti tarihi mö 6. Ismini tanrıların tanrısı zeus un kızı ve 12 olympos tanrısından biri olan athena dan almaktadır. Kies een andere datum.

Antik kentin en yüksek tepesine ve denize hakim bir konuma kurulmuş olan athena tapınağı m ö.

Kullerinden Dogan Sehir Iasos Antik Kenti Yeni Evim Adabuku

Iasos Antik Kenti Didim Antik Kentler

Iasos Antik Kenti Didim Antik Kentler

Wikiloc Picture Of Iasos Antik Kenti 2 3

Iasos Antik Kenti Milas Mugla Kiyikislacik Koyu Egenin Hazineleri Bolum 1 Youtube

Iasos Antik Kenti Milas 2020 All You Need To Know Before You Go With Photos Tripadvisor

Iasos Kiyikislacik Review Of Iasos Antik Kenti Milas Turkey Tripadvisor

Iasos Wikipedia

Iasos Antik Kenti Rehberi Tarihi Nerede Ve Giris Ucretleri

Leave a Reply