Germenicia Antik Kenti

Germenicia antik kenti germanicia antik kenti dulkadiroğlu ilçesi sınırlarında geniş bir alanı kapsayan antik kente ait izler geç roma ms 4 5 yüzyıl dönemine aittir. Kahramanmaraş germenicia antik kenti kahramanmaraş ta iki mahalle roma imparatorluğu ndan kalma eserlerin üzerinde oturuyor.

Germenicia Antik Kenti Kahramanmaras Buyuksehir Belediyesi

Roma dönemine ait germenicia kenti bir evin tabanında yapılan kaçak kazı sonucu tesadüfen ortaya çıkartıldı.

Germenicia antik kenti. Facebook gives people the power to share and makes the world more open and connected. Türkiye de son yıllarda yapılan en önemli tarihi keşiflerden biri olan germenicia antik kenti dünyaya açılıyor. Geçmişte gecekondu olan ancak sonradan imar affıyla tapu.

Milattan sonra 300 400 yıllarına ait olan germenicia. Join facebook to connect with germanicia antik kenti and others you may know. 1 inci yüzyılda kurulduğu ancak bugüne kadar yapılan kazılarla şehrin.

Kahramanmaraş germenicia antik kenti kahramanmaraş ta iki mahalle roma imparatorluğu ndan kalma eserlerin üzerinde oturuyor. Kaçak define kazılarında ortaya çıkan ve romalı aristokratlara ait olduğu tahmin edilen germenicia antik kenti yamaç villaları nın taban mozaikleri otoritelerin katıldığı sempozyumda görücüye çıkıyor. Geçmişte gecekondu olan ancak sonradan imar affıyla tapu verilen bölgedeki evlerden birinin alt kat odasında eşsiz germenicia mozaiği yer alırken evin üst katında insanlar yaşamaya devam ediyor.

Geçmişte gecekondu olan ancak sonradan imar affıyla tapu. Geçmişte gecekondu olan ancak sonradan imar affıyla tapu verilen bölgedeki evlerden birinin alt kat odasında eşsiz germenicia mozaiği yer alırken evin üst katında insanlar yaşamaya devam ediyor. Antik kentin turizme kazandırılması için bölgede başlatılan kazı çalışmaları neticesinde dulkadiroğlu bağlarbaşı şeyhadil ve namık kemal mahalleleri nin tamamı ile kanuni mahallesi nin bir kısmını kapsayan germenicia antik kenti nin m s.

Kahramanmaraş germenicia antik kenti kahramanmaraş ta iki mahalle roma imparatorluğu ndan kalma eserlerin üzerinde oturuyor. Germanicia antik kenti is on facebook. Yaklaşık 1500 yıl toprağın altında kendini saklayan antik çağa ait taban mozaikleri o döneme ait günlük yaşamdan kesitler sunmaktadır.

Ilimiz merkez dulkadiroğlu ilçesi karamaraş mevkiinde yer alan 2007 yılı ağustos ayında yapılan kaçak kazı ihbarı neticesinde başlatılan çalışmalarla ortaya çıkarılan germanicia antik kenti taban mozaikleri ile ilgili ç. Kahramanmaraş germenicia antik kenti kahramanmaraş ta iki mahalle roma imparatorluğu ndan kalma eserlerin üzerinde oturuyor. Elde edilen ilk bulgularda bu alanın m s 4 5 yüzyıllarına ait olduğunu öğrenilmekle birlikte antik kentin gömülme sebebi hakkında yaygın uzman görüşü şiddetli deprem sonucu ahir dağında biriken yağmur ve kar sularının aniden boşalarak antik kentin toprak.

Germenicia Antik Kenti Ziyaretci Kabulune Basladi Kultur Sanat Maras Ana Haber

Germenicia Antik Kenti

Germenicia Antik Kenti Kahramanmaras Sehir Rehberi

Germenicia Antik Kenti Kahramanmaras Sehir Rehberi

Germenicia Antik Kenti Kahramanmaras Buyuksehir Belediyesi

Odunluktan Cikan Hazine Germenicia Antik Kenti Sanatin Yolculugu

Kahramanmaras Germenicia Antik Kenti Mozaik Antika Roma

Kacak Kazi Ile Ortaya Cikarilan Germenicia Ziyarete Acildi

Germenicia Antik Kenti Nerede Nasil Gidilir Giris Ucreti Ne Kadar Gezi Fikirleri

Leave a Reply