Gölhisar Antik Kent

1 van 4 dingen om te doen in golhisar. Burdur un gölhisar ilçesinde yer alan kibyra antik kenti.

Kibyra Antik Kenti Nomisma Youtube

Kentin yerleşim alanı oldukça büyüktür.

Gölhisar antik kent. Kibyra gölhisar antique city is 108 km 67 mile far to burdur centurum. Gladyatörler şehri olarak bilinen kent burdur il merkezinin 110 km güneybatısında yer alıyor. Wat te doen in golhisar.

Likya karya pisidya ve frigya nın kesişme noktasında yer alması ve anadolu da bulunan en büyük ve sağlam sahen zemin mozaiğine sahip antik kent olma özelliği ile dikkat çekiyor kibyra antik kenti kentin tarihçesi ulaşım önerileri bu yazıda sizi bekliyor. Kibyra antik kenti burdur un gölhisar ilçesi sınırlarında göl ve ova manzarasına sahip üç tepe üzerinde kurulu. Kibyra antik kenti burdur gölhisar ilçesinin horzum mahallesinde birbirinden derin yarlarla ayrılan hâkim üç tepelik üzerinde yer almaktadır.

Kies een andere datum. Er zijn helaas geen tours en activiteiten beschikbaar om online te boeken op de data die u heeft geselecteerd. Yapılar simetrik düzenlenmiş tepelik teraslanarak göl ve ova manzarasına hâkim konumda ve hiçbir yapı bir diğerinin manzarasını kesmeyecek biçimde yerleştirilmiştir.

Gölhisar ın içinden geçilip çıkılan bakir ve gizemli bir tepeye kurulu bu antik şehirde arkeologlar çok şeyler başarmışlar odeon tiyatro hipodrom hamam agorası günyüzüne çıkarılmış türkiye de benzerine rastlanmamış güzellikte memerden döşenmiş medusa ve odeon çok etkileyiciydi hamamın içinde yer alan su borularını görünce o dönem medeniyetlerinin ne kadar. Gölhisar ovasının batı yamacına hakim bir noktada ardıç ve sedir ormanlarıyla kaplı 1 100 1 300 metre yüksekliğe kurulu. Kentin tarım faaliyetlerine yönelik yapılan gözlemlerde tiyatro tepesinin kuzeyi ve batısındaki dağ eteklerine kadar parçalar halinde uzanan küçük düzlüklerde antik teraslama ve çiftlik yerleşimlerine ait mimari döşemler tespit.

Unfortunately a car is strongly recommended if you want to reach this place as there are no organised tours and public transport is virtually nonexistent. Antik dönemde kibyra nın su ihtiyacını gideren aynı doğal kaynaklar bugün gölhisar ilçesi nin içme suyunu karşılamaktadırlar.

Ana Cadde Havuz Kibyra Antik Kenti 02 09 2017 Golhisar Burdur Picture Of Kibyra Antik Kenti Golhisar Tripadvisor

Anadolu Panosundaki Pin

Kibira Vikipedi

Gladyatorlerin Sehri Kibyra Seyahat Haberleri

Odeon Kibyra Golhisar Picture Of Kibyra Antik Kenti Golhisar Tripadvisor

Gladyatorler Sehri Kibyra Antik Kenti Ntv

Kibyra Antik Kenti Kultur Portali

Gladyatorler Sehri Kibyra Antik Kenti Ntv

Kibyra Antik Kenti Nerede Kibyra Antik Kenti Hakkinda Bilgi Tarihi Efsanesi Giris Ucreti Ve Ziyaret Saatleri

Leave a Reply