Erzen Antik Kenti

925 batman ın kozluk ilçesindeki erzen antik kenti ve balıklı göl ün çevre düzenlemesi yapılması için proje hazırlanacak. Kozluk kaymakamı osman bilici aa muhabirine ilçe merkezine oyuktaş köyu yeşilyurt mezrasında yer alan ve halk arasında golemasiye olarak bilinen erzen antik kenti ve balıklı göl ünün kültür ve turizm bakanlığı diyarbakır kültür ve tabiat.

Balikli Gol Ve Tarihi Erzen Antik Kenti Turizme Kazandiriliyor 5 Sayfa Galeri Dogruhaber

Batman ın kozluk ilçesindeki erzen antik kenti ve balıklı göl ün çevre düzenlemesi yapılması için proje hazırlanacak.

Erzen antik kenti. Antik erzen kenti ve balikli göl de tarih gün yüzüne çıkıyor. Kozluk kaymakamlığı batman üniversitesi artuklu üniversitesi batman il kültür ve turizm müdürlüğü nün de iş birliğiyle kazı çalışmaları başlatılmıştı. Birçok medeniyete beşiklik ve başkentlik yapan erzen antik kenti ve balıklıgölün tarih ve turizm açısından büyük öneme sahip olduğunu belirten kaymakam bilici yapılan kazı çalışmalarının dönemler halinde devam edeceğini devam eden kazı çalışmaları sonucunda erzen hakkında daha kesin bilgilere ulaşılacağını ve erzen tarihinin yeniden yazılacağını ifade etti.

Erzen antik kenti turizme kazandırılacak 30 kasım 2018 13 47 okunma. Dünyayı heyecanlandıran erzen antik kenti nde balikligöl de arkeolojik kazı çalışmaları devam ediyor. Roma dönemine kadar uzandığı belirtilen erzen antik kenti ile balıklı göl ün bölge turizmine kazandırılması için 2019 yılının ağustos ayında batman valiliğinin katkıları.

Ilçemiz oyuktaş köyü yeşilyurt mezrasında 3 bin yıllık tarihi geçmişe sahip olduğu tahmin. Antik erzen kenti kalıntılarının batman ın kozluk ilçesinde değil siirt in kurtalan ilçesinde olduğu ileri sürüldü. Yapılan değerlendirmelerden sonra erzen antik kenti ve balıklı göl ün tarih ve turizm açısından büyük öneme sahip olduğunu belirten vali şahin tahminen haziran ayında başlayacak 2020 yılı 2 kazı çalışmalarını yine aynı bilimsel titizlikle yapalım ve buluntuları akademik yayınlarla bilim dünyası ile paylaşalım dedi.

Erzen antik kenti turizme kazandırılacak batman ın kozluk ilçesindeki erzen antik kenti ve balıklı göl ün çevre düzenlemesi yapılması için proje hazırlanacak. Siirt te yüzey araştırmaları yürüten van yüzüncü yıl üniversitesi yyü fen edebiyat fakültesi öğretim üyesi doç. Kozluk kaymakamı osman bilici aa muhabirine ilçe merkezine oyuktaş köyu yeşilyurt mezrasında yer alan ve halk arasında golemasiye olarak bilinen erzen antik kenti ve balıklı göl ünün kültür ve turizm bakanlığı diyarbakır kültür.

Batman aa batman ın kozluk ilçesindeki erzen antik kenti ve balıklı göl ün çevre düzenlemesi yapılması için proje hazırlanacak. Ali boran aa muhabirine yaptığı açıklamada inönü üniversitesinden bir ekibin batman ın kozluk ilçesinde antik.

Erzen Kenti Harabeleri Ilgi Bekliyor

Erzen Antik Kenti Ve Balikligolde Arkeolojik Kazi Calismalari Suruyor Haberler

Erzen Antik Kenti Turizme Hazandirilacak

Erzen Antik Kenti Ve Balikligolde Arkeolojik Kazi Calismalari Suruyor

Antik Erzen Kenti Iki Arada Bir Derede Kaldi

Erzen Antik Kenti Nde Kazi Calismalari Devam Ediyor

Antik Erzen Kenti Kalintilari Amfi Tiyatro Kale Surlari Siirt Kurtalan Bozhoyuk Koyu Youtube

Batman Da Balikli Gol Ve Tarihi Erzen Antik Kenti Turizme Kazandiriliyor Batman Son Dakika Haberleri

Erzen Antik Kenti Turizme Kazandirilacak Batman Haberleri

Leave a Reply