Enez Antik Kenti

Enez yada eski adıyla ainos olarak bilinen kent edirne ili nin ege kıyısında meriç nehrinin denize kavuştuğu alanda yer almaktadır. 12 8 2020 0 yorum 89 okuma ainos antik kenti nin m.

Ainos Antik Kenti Ne Nerede

Ainos antik kenti edirne enez ainos yunanca.

Enez antik kenti. Ainos enez antik kenti i sibel cihan. Tarih boyunca birçok kereler restore edilmiş olan enez kalesi görülmeye değer. Ainos antik kenti edirne nin enez ilçesinde bulunan ainos antik kenti köklü bir tarihe sahip olup kazıldığı her noktada önemli kalıntılar çıkartılan tarihi yerdir.

αἶνος marmara bölgesi nde günümüz enez ilçesi yakınlarındaki bir antik yunan kentidir. Antik çağda ainos olarak bilinen enez in kuruluşuna ait tarihi kaynaklarda değişik kayıtlar bulunmaktadır. Kaleden çıkarılan eserler edirne müzesinde sergilenmektedir.

Yy da bat anadolu ya yerle mi olan aioller taraf ndan kuruldu u s ylenir ve ainos ismini ilk kez homeros un liada destan nda okuruz. Türkiye nin en batısında bulunmakla birlikte antik çağdaki yazarların kaynaklarında adı geçmektedir. K lt r sanat yorum yaz yazd r tavsiye et.

Ainos antik kenti ve enez kalesi. Enez gezilecek yerler enez kalesi ve ainos antik kenti sequ nun seyahatnamesi sequ s travelbook loading. 12 5 2012 enez in tarihçesi enez edirne nin bir ilçesidir.

Aynı şekilde antik çağ yazarlarından strabon homeros un görüşüne katılarak enez in trak kralı poltys ten dolayı poltyobria olarak adlandırıldığını yazmaktadır kentin akropolünü oluşturan bugünkü kale içinde yapılan arkeolojik kazılarda m ö 4. Antik çağdan günümüze uzanan tarihi ile enez halen bu uygarlıkların izlerini taşımaktadır. Enez antik kenti olarak da bilinmektedir.

Enez ilçesinin 21 km kuzeyinde ipsala 60 km doğusunda keşan ilçesi güneyde ve batıda ege denizi ve yunanistan ile mülki ve milli sınır ile çevrilmiş olup toplam 30 km deniz 44 km mülki sınırlara sahiptir. Ainos antik kenti enez edirne duration. Bin yıla tarihlenen çömlek kalıntıların bulunması buradaki yerleşimin kalkolitik çağa kadar.

Kale içinde yer alan fatih camii enze ayasofyası yapının önemli bölümünü oluşturur. Ainos antik kenti enez edirne. Ainos antik kenti günümüzden 7 bin 500 yıl önce kurulan türkiye nin en batı ucundaki edirne ninenez ilçesinde yapılan kazı çalışmalarında vurulan her kazmanın altından tarih fışkırıyor.

Ainos adına ilk kez homeros un ünlü eseri iliada destanında. Ainos antik kenti enez ainos tarihi dönemlerde çok önemli bir liman iken bugün kıyıdan 3 5 km içeridedir.

Ainos Antik Kenti Edirne Neredekal Com

Ainos Antik Kenti Arkeopolis

Ainos Antik Kenti Arkeopolis

Ainos Antik Kenti Ve Enez Kalesi Edirne Tanitim Ve Turizm Dernegi

Ainos Antik Kenti Enez Edirne Natural Landmarks Antik Landmarks

Ainos Enez Castle Vici Org

Ainos Antik Kenti Enez Edirne I O 7 Yuzyildan Itibaren Bir Sehir Devleti Olarak Gelismistir Dogu Trakya Da Bulunan Hebros Meri Sehir Antik Yunan Geziler

Ainos Antik Kenti Enez Edirne Edirne Nin Enez Ilcesindeki Arkeolojik Kazilar 1971 Den Bu Yana Devam Ediyor Fotograf Sahil Turkiye

Ainos Antik Kenti Arkeopolis

Leave a Reply