Efes Antik

Efes antik tiyatrosu günümüzde sanat tarihi açısından dünya çapında en önemli yapılardan birisi olarak kabul edilmektedir. 9 bin yıllık geçmişe dayanan bu eserler hakkında bazı yazılı kaynaklar olsa da.

Efes Antik Kenti Nerede Efes Antik Kenti Hakkinda Bilgi Tarihi Efsanesi Giris Ucreti Ve Ziyaret Saatleri

Paganizm den hristiyanlığa katolizm den müslümanlığa kadar çeşitli dinlerin de doğduğu bu antik kentte dünyaca nam salmış eserler bulunuyor.

Efes antik. Efes antik kent in geçmişi m ö. Efes te panayır dağı eteğinde yer alır. 7000 yıla kadar uzanan tarihi boyunca bilim kültür ve sanatta önemli rol oynayan efes antik dünyanın en önemli metropollerinden.

Efes antik kenti hakkında bilgiler. Efes antik kentine büyülü bir yolculuğa çıkacağımız bu videomuz da ağır grip rahatsızlığı içinde seslendirmek zorunda kaldım hoş görünüze sığınıyorum ayrıca. Içerisinde artemis tapınağı meryem ana evi ve ashab ı kehf gibi yapıtları bulunduran bu olağanüstü eser izmir in selçuk ilçesinde yer almakta ve türkiye nin en önemli turistik yerleri arasında bulunmaktadır.

Asırlar boyunca birçok medeniyetin beşiği olan efes dönemin önemli ticari ve kültürel bir merkezi olmuş. Efes antik kenti hakkında bilgiler. Attikalı bir kralın oğlu olan androklos tarafından kurulmuş.

Her dönemin en asil şehirlerinden biri olarak kabul gören efes. Efes te gezilecek yerler. 1994 te unesco tarafından dünya mirası geçici listesi.

Helenistik çağlardan başlamak kaydıyla osmanlı imparatorluğu na dek pek çok medeniyete kucak açmayı başarmış olan bu özel yerleşim aynı zamanda hristiyanlar için bir nevi hac merkezi olarak görülmektedir. Efes antik kenti efsaneye göre amazon adıyla bilinen savaşçı kadınlar tarafından kurulmuş hitit yazıtlarında geçen arzawa krallığının başkenti apasas olduğu düşünülüyor neolitik dönemden günümüze kadar kesintilerle de olsa yerleşimin sürekliliğinin görüldüğü efes insanlık tarihinin en önemli miraslarından biri. Efes tarih öncesinden başlayarak hellenistik roma bizans doğu roma beylikler ve osmanlı dönemleri boyunca kesintisiz yerleşim gördü ve her zaman politik ve ticari bir merkez oldu.

Klasik yunan döneminde iyonya nın on iki şehrinden biriydi. Yüzyıldan itibaren panayır dağı ve etrafında başka yerleşim yerleri de kurulmuş. Efes antik kenti sık sorulan sorular.

6000 yıllarına dayanan efes antik kenti farklı dönemlerde roma yunan ve türklere ait bir antik kent olmuştur. Antik kent içerisinde bulunan yamaç evler i görmek istiyorsanız girişinde bulunan gişeden ayrı bir bilet almanız gerekmektedir. Antik kente yılda 2 kez müze kart ile ücretsiz giriş yapabilirsiniz.

Efes antik kenti giriş ücreti ne kadar. 65 sırası bulunan 25 000 kişi kapasiteli bu antik tiyatro günümüze kadar çok iyi bir şekilde muhafaza edilerek gelmiştir.

Kuruluşu cilalı taş devri mö 6000 yıllarına dayanır. Efes antik kenti 2020 yılı giriş ücreti 100 tl dir. Kent merkezinin ayasuluk olduğu dönemlerde 8.

Efes antik kenti tarihi hakkında bilgi.

Efes Antik Kenti Nerede Oteldenal Com

Efes Antik Kenti Yapisal Ve Tarihi Ozellikleri Antbilgi

Efes Vikipedi

Efes Antik Kenti Nerede Nasil Gidilir Ve Giris Ucreti Selcuk Izmir

Efes Antik Kenti Biz Evde Yokuz

Efes Antik Kenti Izmir Ilinde Nerede Giris Ucreti Tarihcesi Ve Ozellikleri Tatil Seyahat Haberleri

Antik Uygarligin Basladigi Yer Efes Antik Kenti Seyahat Haberleri

Uygarliklarin Besigi Efes Antik Kenti Filiz Gulten Kose Yazilari

Efes E Nasil Gidilir Turna Com

Leave a Reply