Efes Antik Tiyatro Kaç Kişilik

Antik dönemin en büyük açık hava tiyatrosu özelliğini taşıyan bu tiyatro tam 24 bin kişi kapasiteli. Efes antik tiyatrosu günümüzde sanat tarihi açısından dünya çapında en önemli yapılardan birisi olarak kabul edilmektedir.

Geziyoruz Org

65 sırası bulunan 25 000 kişi kapasiteli bu antik tiyatro günümüze kadar çok iyi bir şekilde muhafaza edilerek gelmiştir.

Efes antik tiyatro kaç kişilik. Efes antik kenti ndeki odeon tiyatro biçimli 1400 kişilik bir alan. Klasik yunan döneminde iyonya nın on iki şehrinden biriydi.

Efes antik kenti nerede. Izmir in şelçuk ilçesinde yer alan efes antik kenti nin ilk kuruluşu m. 20 efes antik kenti izmir.

Tarihin tüm dönemlerinde ticari dini kültürel bir merkez olan liman kenti efes unesco dünya miras listesi ndedir. Asya ve avrupa arasında bir geçiş güzergahı ve önemli bir liman kentiydi. Herkesin bildiği efes ten başlayalım.

Hellenistik ve roma çağlarında en görkemli dönemlerini yaşayan efes asya eyaletinin başkenti ve en büyük liman kenti olarak 200 000 kişilik nüfusa sahipti. Binyıla kadar giden tarihi boyunca uygarlık bilim kültür ve sanat alanlarında her zaman önemli rol oynayan efes antik kenti antik dünyanın en önemli merkezlerinden biriydi. ö 6000 yıllarına kadar dayanmaktadır.

Sahne kısmında yağmur sularını akıtacak oluklar bulunmadığından üstü kapalı olarak tasarlandığı anlaşılıyor. Kuruluşu cilalı taş devri mö 6000 yıllarına dayanır. Zaman içinde restorasyon yaşasa da efes antik tiyatro ülkemizin nadide eserlerindendir.

Efes in en güzel yapılarından olan efes antik tiyatro günümüze kadar büyük ölçüde sağlam gelebilmiştir efes antik tiyatro yu bu kadar güzel kılan şey ise 25 bin kişilik kapasitesidir düşünün o dönemde bile yapmak ne kadar güçtür. Izmir ili selçuk ilçesi sınırları içindeki antik efes kenti nin ilk kuruluşu m ö. Tiyatronun sahnesi maalesef yıkılmış ancak oturma alanları.

çukuriçi höyük ayasuluk tepesi efes antik kenti meryem ana evi olarak dört bölümden oluşur. Antik dünyadın 7 harikasından biri olan artemision yaklaşık 25 bin kişilik oturma kapasitesiyle büyük tiyatro stadyum ticaret ve devlet agoraları hestia tapınağını şehrin kutsal ateşi içinde bulunduran prytaneum yaklaşık 1800 kişilik odeon meclis ve konser salonu ve antik liman da görülmesi gereken diğer kalıntılar. Efes antik kenti gezilecek yerleri ve bölümleri olarak büyük bir yer.

Günümüzde zaman zaman klasik müzik konserleri ve jaz festivallerine ev sahipliği yapıyor. Bu tiyatro ms 2. Bunlardan en önemlisi 3 katlı sahne binası ve cavea alanındaki üç kademeli 25 bin kişilik oturma alanı ile dünyanın en büyük izleyici kapasitesine sahip efes tiyatrosu.

Efes te panayır dağı eteğinde yer alır. 1994 te unesco tarafından dünya mirası geçici listesi.

Efes Antik Kenti Hakkinda Bilmeniz Gerekenler

Efes Antik Kenti Hakkinda Bilmeniz Gerekenler

Efes Antik Kenti 2 Milyon Ziyaretciye Yaklasti

Efes Antik Kenti Gezimanya

Efes Antik Kenti Biz Evde Yokuz

Antik Cagin En Buyugu Efes Antik Kenti Tiyatrosu Selcuk Turkiye Tripadvisor

Efes Antik Tiyatrosu Bir Sanatin Dogusu Efes Antik Kenti Efes Harabeleri Hakkinda Her Sey

Efes Antik Kenti Nerede Giris Ucreti Ve Tum Detaylar Seyahat Dergisi

Efes Antik Kenti Biz Evde Yokuz

Leave a Reply