Efes Antik Kenti Yapılış Tarihi

Avrupa nın bazı ülkelerinde efes ile boy ölçüşecek antik şehirler olsa da doğu akdeniz de günümüze kadar ayakta kalabilmiş en kapsamlı antik eser olduğu muhakkaktır. 7000 yıla kadar uzanan tarihi boyunca bilim kültür ve sanatta önemli rol oynayan efes antik dünyanın en önemli metropollerinden.

Efes Antik Kenti Biz Evde Yokuz

Efes antik kentinin kalıntıları yaklaşık 8 km lik geniş bir alana yayılıyor.

Efes antik kenti yapılış tarihi. Efes antik kenti dünyanın en iyi muhafaza edilmiş tarihi eserlerinden biridir. Ayasuluk tepesi artemision efes ve selçuk olarak dört ana bölgedeki harabeler yılda ortalama 1 5 milyon turist tarafından ziyaret edilmektedir. Klasik yunan döneminde iyonya nın on iki şehrinden biriydi.

1994 te unesco tarafından dünya mirası geçici listesi. Antik dünyanın 7 harikası ndan biri olan artemis tapınağı nı dünyaca ünlü celcus kütüphanesi ni ve hadrianus tapınağı nı barındıran efes antik kenti nin tarihi m ö. Efes tarih öncesinden başlayarak hellenistik roma bizans doğu roma beylikler ve osmanlı dönemleri boyunca kesintisiz yerleşim gördü ve her zaman politik ve ticari bir merkez oldu.

Efes antik kenti tarihi boyunca birçok kez yer değiştirdiğinden kalıntıları yaklaşık 8 kilometrelik geniş bir alana yayılır. Içerisinde artemis tapınağı meryem ana evi ve ashab ı kehf gibi yapıtları bulunduran bu olağanüstü eser izmir in selçuk ilçesinde yer almakta ve türkiye nin en önemli turistik yerleri arasında bulunmaktadır.

Efes antik kenti nerede efes antik kenti hakkında bilgi ve efes antik kenti tarihi sorularına bu videoda cevap bulabilirsiniz efes antik şehri hakkında nered. Kuruluşu cilalı taş devri mö 6000 yıllarına dayanır. Efes antik kenti tarihi.

Efes antik kenti nerede tarihi efsanesi giriş ücreti 2020 unesko ile tescillenmiş nadir yerlerden biri olan efes antik kent nerede tarihi efsanesi ve giriş ücreti 2020 hakkında gezi notlarım. Türkiye nin en önemli turistlik yerleri arasında yer alan efes antik kenti içerisinde artemis tapınağı meryem ana evi ve ashabı kehf gibi yapıları bulunduran olağan üstü bir eserdir kuruluşu m ö. Antik dünya nın en önemli merkezlerden biri olan efes antik kenti m ö 4 bin yıllarına kadar uzanan tarihi ile uygarlık bilim kültür ve sanat alanlarında her zaman önemli bir yeri olmuştur.

6000 yıllarına dayanan efes antik kenti farklı dönemlerde roma yunan ve türklere ait bir antik kent olmuştur. Efes antik kent in tüm bölümlerini gezerek tarihini ve kültürünü anlatmaya çalışacağım. 6000 senelerine uzanan ve helenistik döneminden bizans beylikler ve osmanlı dönemlerine kadar aktif yerleşim yeri olarak da kullanılmıştır.

Efes Antik Kenti Tarihcesi Hakkinda Bilgi Nerede Giris Ucreti Ulasim

Efes Antik Kenti Hakkinda Bilmeniz Gerekenler

Efes Antik Kenti Biz Evde Yokuz

Efes Antik Kenti Hakkinda Bilgiler Nerededir Mimarisi Ve Tarihcesi Bilgihanem

Efes Vikipedi

Efes Antik Kenti Hakkinda Bilgiler Nerededir Mimarisi Ve Tarihcesi Bilgihanem

Efes Antik Kenti Biz Evde Yokuz

Efes Antik Kenti Biz Evde Yokuz

Efes Antik Kenti Biz Evde Yokuz

Leave a Reply