Efes Antik Kenti Ne Zaman Yapılmıştır

Dünyanın dört bir yanından gelen turistler bugüne kadar iyi muhafaza edilmiş roma sokaklarında yürümek anıtları görmek şu an harap olan bu kentin eski ruhunu hissetmek için efes antik kenti ne gelirler. Efes antik kenti ne zaman keşfedildi.

Efes Antik Kenti Turlayalim

Efsaneye göre kent ilk kez yunan mitolojisi nde adı geçen kadın savaşçılar olan amazonlar tarafından kurulmuştur.

Efes antik kenti ne zaman yapılmıştır. çukuriçi höyük ayasuluk tepesi efes antik kenti meryem ana evi olarak dört bölümden oluşur. O dönem kadın savaşçılar tarafından kurulduğu düşünülmektedir. Klasik yunan döneminde iyonya nın on iki şehrinden biriydi.

Ilk kazı çalışmaları artemis tapınağı nı bulmak için yapılmıştır. Wood ilk arkeolojik kazı çalışmalarını başlatmıştır. Efes antik kenti ni kim ne zaman kurmuştur.

Efes antik kenti nin yaklaşık 8 bin yıllık bir geçmişe sahip olduğu düşünülüyor. Wood british müzesi adına ilk kazı çalışmalarını başlatmıştır. Efes antik kenti nerede.

Efes teki ilk arkeolojik kazılar artemis tapınağını bulmak için yapılmıştır. Efes antik kenti ne zaman keşfedildi. 1994 te unesco tarafından dünya mirası geçici listesi.

Türkiye deki antik kentler ve arkeolojik cazibe merkezleri arasında efes harabeleri bergama ve truva ile birlikte en ünlü üç antik kentten birisidir. ö 6000 yıllarına kadar dayanmaktadır. Efes antik kenti cilalı taş devri nin en önemli örneklerinden.

Ismini ise ana tanrıça nın kenti anlamına gelen arzawa krallığı nın bir kenti olan apasas tan aldığı düşünülür. Yüzyılın ikinci yarısında efes te ilk arkeolojik kazı çalışmalarına başlanmıştır. Bu kadın savaşçılar amazon adıyla bilinmektedir.

Kuruluşu cilalı taş devri mö 6000 yıllarına dayanır. Izmir in şelçuk ilçesinde yer alan efes antik kenti nin ilk kuruluşu m. 1869 yılında british museum adına j t.

Efes antik kenti izmir e bağlı selçuk ilçesinin 3 km kadar güney batısında yer alan köklü bir iyon kenti dir. Tarihin tüm dönemlerinde ticari dini kültürel bir merkez olan liman kenti efes unesco dünya miras listesi ndedir.

Efes Antik Kentinde Tartisma Yaratan Fotograflara Aciklama Geldi Son Dakika Haberleri

Efes Antik Kenti Biz Evde Yokuz

Efes Antik Kenti Biz Evde Yokuz

Efes Antik Kenti Hakkinda Bilmeniz Gerekenler

Efes Antik Kenti Tarihcesi Hakkinda Bilgi Nerede Giris Ucreti Ulasim

Efes Selcuk

Efes Antik Kenti Ni Sunnet Ve Nikah Icin Dugun Alanina Cevirdiler

Efes Antik Kenti Hakkinda Bilgiler Nerededir Mimarisi Ve Tarihcesi Bilgihanem

Efes Antik Kenti Hakkinda Bilmeniz Gerekenler

Leave a Reply