Efes Antik Kenti Ne Zaman Kurulmuştur

Kuruluşu cilalı taş devri mö 6000 yıllarına dayanır. O dönem kadın savaşçılar tarafından kurulduğu düşünülmektedir.

Efes Antik Kenti Nerede Nasil Gidilir Ve Giris Ucreti Selcuk Izmir

Ismini ise ana tanrıça nın kenti anlamına gelen arzawa krallığı nın bir kenti olan apasas tan aldığı düşünülür.

Efes antik kenti ne zaman kurulmuştur. Efes antik kenti ni kim ne zaman kurmuştur. Efes antik kenti dünyanın en iyi muhafaza edilmiş tarihi eserlerinden biridir. Efes antik kenti ne zaman açık.

Kuruluşu neolotik çağa kadar dayanıyor. Efes antik kenti gezilecek yerler efes te gezip görülecek birçok tarihi eser bulunuyor. 7000 yıla kadar uzanan tarihi boyunca bilim kültür ve sanatta önemli rol oynayan efes antik dünyanın en önemli metropollerinden.

Batı anadolu kıyılarının orta kısmında küçük menderes kaystros nehrinin sularının döküldüğü işlek bir körfezin kenarında kurulmuştur. Efes antik kenti cilalı taş devri nin en önemli örneklerinden. Efes antik kenti ne zaman kuruldu.

Efes antik kenti izmir e bağlı selçuk ilçesinin 3 km kadar güney batısında yer alan köklü bir iyon kenti dir. Efes antik kenti nin yaklaşık 8 bin yıllık bir geçmişe sahip olduğu düşünülüyor. Avrupa nın bazı ülkelerinde efes ile boy ölçüşecek antik şehirler olsa da doğu akdeniz de günümüze kadar ayakta kalabilmiş en kapsamlı antik eser olduğu muhakkaktır.

Efes antik kenti ile ilgili sayısız efsane var bu muazzam kenti gezme fırsatı yakaladığınızda bu efsanelerin gerçek olabileceği hissine kapılıyorsunuz. Klasik yunan döneminde iyonya nın on iki şehrinden biriydi. Efes antik kenti ve özellikleri efes antik kenti efes yun.

Efsaneye göre kent ilk kez yunan mitolojisi nde adı geçen kadın savaşçılar olan amazonlar tarafından kurulmuştur. Bir kısmı hayal gücünüzü zorlayan bir kısmı düşündürüp bir kısmı sizi heyecanlı. Efes antik kenti mö 6 binli yıllarda kurulmuştur.

Efes antik kenti izmir in selçuk ilçesi sınırları içerisinde bulunan antik yunan devrinden kalma daha sonra roma imparatorluğu himayesine geçen bir antik kenttir. Efes antik kenti tarihi. Efes tarih öncesinden başlayarak hellenistik roma bizans doğu roma beylikler ve osmanlı dönemleri boyunca kesintisiz yerleşim gördü ve her zaman politik ve ticari bir merkez oldu.

1994 te unesco tarafından dünya mirası geçici listesi. Efes antik kentini ziyaret eden ziyaretçilerin tuvalat ihtiyaçlarını turnikelerden çıkmadan yapmaları önemle hatırlatılır.

Efes antik kenti ne zaman dünya miras listesine girmiştir. Kasım mart arasında ise 08 00 17 00 saatlerinde açık. Hikayeler sizi öyle farklı çağlara götürüyor ki efes in zamansız bir mekan olduğu gerçeğiyle yüz yüze geliyorsunuz.

Efes antik kenti nisan ekim 08 00 19 00 arasında açık. Bu kadın savaşçılar amazon adıyla bilinmektedir. Eserler 8 kilometrelik geniş bir alana yayıldığı için efes antik kenti harita bulundurmanızda fayda vardır.

Efes Antik Kenti Tarihcesi Hakkinda Bilgi Nerede Giris Ucreti Ulasim

Efes Antik Kenti Tarihi Hakkinda Bilgi Nkfu

Antik Uygarligin Basladigi Yer Efes Antik Kenti Seyahat Haberleri

Efes Selcuk

Efes Antik Kenti Biz Evde Yokuz

Efes Antik Kenti Hakkinda Bilmeniz Gerekenler

Antik Uygarligin Basladigi Yer Efes Antik Kenti Seyahat Haberleri

Efes Antik Kenti Gezimanya

Efes Antik Kenti Biz Evde Yokuz

Leave a Reply