Efes Antik Kenti Nasıl Gezilir

Rehber eşliğinde ülkemizin tarihi güzelliklerinden birini d. Aydın ilinin kuşadası ilçesine 19 km uzaklıkta olduğu için biz de kuşadası na gelmişken efes antik kentini de gezelim dedik.

Izmir In Antik Cag Kenti Selcuk Gezi Rehberi Oku Gez Paylas Dunya Seninle

0232 892 60 10 nasıl gidilir.

Efes antik kenti nasıl gezilir. Efes antik kenti yaz aylarında 08 00 19 00 saatleri arasında kış aylarında 08 00 17 00 saatleri arasında haftanın her günü ziyarete açık. Antik kenti gezmek ücretli. Efes antik kenti ne nasıl gidilir.

Antik kent içerisinde bulunan yamaç evler i görmek istiyorsanız girişinde bulunan gişeden ayrı bir bilet almanız gerekmektedir. Izmir e olan uzaklığı yaklaşık olarak 70 km dir. Turkish traveler türk gezgin kanalıma hoş geldiniz.

Efes antik kentine nasıl gidilir. Eğer şahsi aracınızla izmir üzerinden gidecekseniz selçuk ilçesinin izmir e olan uzaklığı 70 kilometre eğer aydın üzerinden gidecekseniz bu sefer de aydın dan 61 kilometre yol katetmeniz gerekiyor. Efes e seyahatiniz sırasında sadece 8 km uzaklıkta bulunan ve ege nin en güzel köyü olarak adlandırılan şirince ye de uğrayabilir meşhur köy gözlemesinden yiyebilirsiniz.

Efes e gelmişken yakınlarda yer alan şirince ve meryem ana evi ne de uğrayabilirsiniz. Tarihin beşiği izmir efes antik kentindeyiz. Aşağıda eklemiş olduğum harita.

Efes in en bilindik yapılarından olan antik tiyatro nun tarihi helenistik dönemde mö 3 1. Efes antik kenti izmir in selçuk ilçesinde yer alan antik bir yunan kentidir efes yunan döneminde iyonya nın 12 şehrinden biridir. Efes tarih öncesinden başlayarak hellenistik roma bizans doğu roma beylikler ve osmanlı dönemleri boyunca kesintisiz yerleşim gördü ve her zaman politik ve ticari bir merkez oldu.

Efes antik kenti nerede nasıl gidilir. Efes antik kenti sık sorulan sorular. özel aracınız ile selçuk ilçesi yönüne gitmeniz gerekmektedir.

Acarlar efes harabeleri 35920 selçuk izmir telefon. Efes antik kenti gezi rehberi yazımıza başlayabiliriz. Içerisinde artemis tapınağı meryem ana evi ve ashab ı kehf gibi yapıtları bulunduran bu olağanüstü eser izmir in selçuk ilçesinde yer almakta ve türkiye nin en önemli turistik yerleri arasında bulunmaktadır.

Yüzyıl ina edilmiş öncül bir yapıya kadar dayanmaktadır. Efes antik kenti giriş ücreti ne kadar. Izmir otogarından sürekli olarak selçuk ilçesinde otobüs seferleri düzenlenmektedir onlardan birisine binip gidebilirsiniz.

7000 yıla kadar uzanan tarihi boyunca bilim kültür ve sanatta önemli rol oynayan efes antik dünyanın en önemli metropollerinden. Efes antik kenti 2020 yılı giriş ücreti 100 tl dir. Antik kente yılda 2 kez müze kart ile ücretsiz giriş yapabilirsiniz.

Selçuk ta efes antik kenti gezisi. Günümüze kadar kalıntılarıyla ayakta kalabilmeyi başarmış antik kent unesco tarafından dünya mirası listesine alınmıştır. 6000 yıllarına dayanan efes antik kenti farklı dönemlerde roma yunan ve türklere ait bir antik kent olmuştur.

Limana sırtımı döndüğümde karşımda antik tiyatro yu görüyorum.

Efes Antik Kenti Nerede Nasil Gidilir Ve Giris Ucreti Selcuk Izmir

Efes Antik Kenti Nerede Nasil Gidilir Ve Giris Ucreti Selcuk Izmir

Efes Antik Kenti Rehberi Nerede Tarihi Ve Giris Ucretleri

Efes Antik Kenti Efes Orenyeri Izmir Gezilecek Yerler

Efes Antik Kenti Ve Sirince Koyu Gezi Notlari Kurumsal Turist

Efes E Nasil Gidilir Turna Com

Efes Antik Kenti Gezilecek Yerler Gezilecek En Iyi 20 Yer

Efes Antik Kenti Biz Evde Yokuz

Efes Antik Kenti Nerede Nasil Gidilir Ve Giris Ucreti Selcuk Izmir

Leave a Reply