Efes Antik Kenti Kazı çalışmaları

Kültür ve turizm bakanlığı tarafından yürütülen kazı çalışmalarını kastamonu arkeoloji müzesi gerçekleştiriyor. çukurova nın efes i kastabala da kazı çalışmaları yeniden başladı.

Efes Antik Kenti Nde Kazi Calismalari Iki Ay Erken Durduruldu

Zonguldak sondakika haberleri çaycuma ilçesinin filyos beldesinde yer alan ve karadeniz in efes i olarak adlandırılan tieion antik kenti nde kazı çalışmaları sonlandırıldı.

Efes antik kenti kazı çalışmaları. Batı karadeniz in efes i olarak bilinen düzce deki prusias ad hypium antik kenti nde arkeologları heyecanlandıran kazı çalışmaları devam ediyor. Efes antik kenti nde kazı çalışmalarının yanı sıra yoğun bir restorasyon çalışmasının da devam ettiğine işaret eden landstaetter yamaç ev 2 mermer salon restorasyon projesi nin. Bu dönemde bulunan eserler efes kazı çalışmaları un ephesos museum bölümünde yer almaktadır.

2019 kazı sezonuna 29 nisan da başladık. Perre antik kenti ndeki kazı çalışmaları nda 1700 yıllık üzüm bahçesi gün yüzüne çıkarıldı peygamber üzümü besni üzümü gibi çeşitli türleriyle türkiye nin üzüm. Kastabala antik kenti sütunlu ana cadde kale tiyatro hamam pazar yeri gibi özelliklerinden dolayı perge bergama ve efes antik kentleri ile aynı özellikleri taşıdığı için çukurova nın efes i olarak adlandırılıyor osmaniye osmaniye de bulunan ve çukurova nın efes i olarak adlandırılan.

Kentin agora olarak adlandırılan antik çarşısında bu sene kazı çalışmaları yapılacağını ifade eden özer şöyle konuştu. Bu eserler izmir selçuk müzesinde ve efes antik kenti nde yer almaktadır. Efes antik kenti kazı çalışmaları ertuğrul günay efes antik kenti kazı çalışmalarının yanı sıra restorasyon faaliyetlerinin de hızlandırılacağını belirtti.

Uzmanlar ve arkeologlar tarafından efes antik kenti ve gaziantep zeugma nın bir benzeri olarak nitelendirilen pompeiopolis antik kenti nde kazı çalışmaları devam ediyor. 1906 yılından itibaren bulunan eserler ise türkiye de bırakılmıştır. Efes antik kenti nde kazı çalışmalarının yanı sıra yoğun bir restorasyon çalışmasının da devam ettiğine işaret eden landstaetter yamaç ev 2 mermer salon restorasyon projesi nin büyük ilerleme kaydettiğini son aylarda yapılan çalışmalar sırasında ikinci sıra ana duvar kaplamaları mermer plakalarının büyük bölümünün tamamlanmasının mümkün olduğunu.

Efes Antik Kenti 2011 Donemi Kazilari Ekim Ayinda Bitecek

T C Selcuk Belediyesi Resmi Web Sitesi Efes Arastirmalari Tarihi

Sabanci Vakfi Nin Destekledigi Metropolis Antik Kenti Kazi Calismalarinda Ihtisamli Bir Yasamin Izlerini Tasiyan Yeni Bir Yapi Kesfedildi Sivil Alan

Efes Kazilari Imza Bekliyor Kitap Sanat Haberleri

Cukurova Nin Efes I Kastabala Da Kazi Calismalari Yeniden Basladi Kastabala Antik Kenti Sutunlu Ana Cadde Kale Tiyatro Hamam Pazar Yeri Gibi Ozelliklerinden Dolayi Perge Bergama Ve Efes Antik Kentleri Ile Ayni Ozellikleri Tasidigi Icin

Cukurova Nin Efes I Kastabala Da Kazi Calismalari Yeniden Basladi Ntv

Komana Antik Kenti Nde Kazi Calismalari Devam Ediyor Son Dakika

Ikinci Efes In Carsisi Ortaya Cikarilacak

Avusturya Ekibinin Efes Antik Kenti Kazilari Durduruldu Arkeofili

Leave a Reply