Efes Antik Kenti Izmir Hakkında Bilgi

1994 te unesco tarafından dünya mirası geçici listesi. Roma yunan ve türk medeniyetlerinin izlerini taşıyan efes antik kenti nerede izmir ilinin selçuk ilçesinde bulunan tarihi efes antik kenti.

Efes Antik Kenti Tarihcesi Hakkinda Bilgi Nerede Giris Ucreti Ulasim

Efes antik kenti kentine mimari gözle bakılmalıdır.

Efes antik kenti izmir hakkında bilgi. Efes antik kenti izmir ili sınırları içerisindeki selçuk ilçesindedir. Dünyanın dört bir yanından gelen turistler bugüne kadar iyi muhafaza edilmiş roma sokaklarında yürümek anıtları görmek şu an harap olan bu kentin eski ruhunu hissetmek için efes antik kenti ne gelirler. Içerisinde artemis tapınağı meryem ana evi ve ashab ı kehf gibi yapıtları bulunduran bu olağanüstü eser izmir in selçuk ilçesinde yer almakta ve türkiye nin en önemli turistik yerleri arasında bulunmaktadır.

6000 yıllarına dayanan efes antik kenti farklı dönemlerde roma yunan ve türklere ait bir antik kent olmuştur. Klasik yunan döneminde iyonya nın on iki şehrinden biriydi. Izmir in selçuk ilçesinde bulunan efes antik kenti roma yunan ve türk olmak üzere farklı medeniyetlerin esintisini içermektedir.

Efes antik kenti efsaneye göre amazon adıyla bilinen savaşçı kadınlar tarafından kurulmuş hitit yazıtlarında geçen arzawa krallığının başkenti apasas olduğu düşünülüyor neolitik dönemden günümüze kadar kesintilerle de olsa yerleşimin sürekliliğinin görüldüğü efes insanlık tarihinin en önemli miraslarından biri. Son zamanlarda efes antik kenti çevresinde ciddi araştırmalar yapılmış ve etrafta bulunan höyükler ve kalenin bulunduğu ayasuluk tepesi nde tunç çağları ve hititler e ait kalıntılar saptanılmıştır. Türkiye deki antik kentler ve arkeolojik cazibe merkezleri arasında efes harabeleri bergama ve truva ile birlikte en ünlü üç antik kentten birisidir.

Bu yerde olan kalıntılar incelendiği zaman kütüphanelerin konaklama alanlarının. Efes kayda değer bir yunan roma mirasına sahip olan ülkemizin en çok ziyaret edilen arkeolojik alanıdır. M ö 6 bin yıllarından kaldığı tahmin edilen cilalı taş devrinde yaşanıldığı öne sürülmüş bir şehirdir.

Yunan roma ve türk olmak üzere birçok medeniyetin izlerini üzerinde taşımaktadır. Izmir ilinde bulunan tarihi bir mekandır. Efes antik kenti ülkemizin tarihi dokusunun zenginleşmesini sağlayan önemli yerlerden birisidir.

Izmir ilinin selçuk ilçesinde yer alan efes antik kenti. Efes antik kenti hakkında bilgiler. Kuruluşu cilalı taş devri mö 6000 yıllarına dayanır.

Efes izmir ilimizin selçuk kenti sınırlarında ve anadolu nun batı kıyısında bulunan eski dönemlerde önemli bir roma ve antik yunan kenti olan ilçedir ionia nın klasik yunan dönemi 12 şehrinden biri olan efes in kuruluşu mö 6000 yılına kadar gitmektedir. Oldukça büyük olan efes antik kenti içerisinde kütüphane tapınaklar uzun yollar ve konaklamayı sağlayan yapılar bulunuyor. Unesco tarafından 1994 yılında dünya mirası geçici listesi ne alınan efes 2015 yılında dünya mirası.

Efes antik kenti hakkında bilgi bulabileceğiniz blog yazımızda bugün efes in eski medeniyetlere ev sahipliği yaptığı dönemlerden günümüze kadar gelmeyi başarabilen tarihi yer ve eserlerinin izlerine tanıklık edebilirsiniz. Efes antik şehri küçük menderes nehri nin kıyıları alüvyonla doldurması sonucu yüzyıllar içerisinde denizden uzaklaşmış ve bu sebeple yerleşim alanları birkaç kez yer değiştirmiştir.

Efes Antik Kenti Hakkinda Bilmeniz Gerekenler

Efes Antik Kenti Nerede Nasil Gidilir Giris Ucreti Ziyaret Saatleri Izmir

Efes Antik Kenti Hakkinda Bilgiler Nerededir Mimarisi Ve Tarihcesi Bilgihanem

Efes Antik Kenti Izmir Ilinde Nerede Giris Ucreti Tarihcesi Ve Ozellikleri Tatil Seyahat Haberleri

Efes Antik Kenti Nerede Efes Antik Kenti Hakkinda Bilgi Tarihi Efsanesi Giris Ucreti Ve Ziyaret Saatleri

Efes Antik Kenti Biz Evde Yokuz

Efes Antik Kenti Nerede Giris Ucreti Ve Tum Detaylar Seyahat Dergisi

Selcuk Efes Muzesi Selcuk Gezi Rehberi Yolcu360 Com

Efes Antik Kenti Hakkinda Bilgiler Nerededir Mimarisi Ve Tarihcesi Bilgihanem

Leave a Reply