Efes Antik Kenti Hangi Tarihte Yapılmıştır

Içerisinde artemis tapınağı meryem ana evi ve ashab ı kehf gibi yapıtları bulunduran bu olağanüstü eser izmir in selçuk ilçesinde yer almakta ve türkiye nin en önemli turistik yerleri arasında bulunmaktadır. Efes antik kenti izmir e bağlı selçuk ilçesinin 3 km kadar güney batısında yer alan köklü bir iyon kenti dir.

Efes Antik Kenti Biz Evde Yokuz

Efes antik kenti tarihi.

Efes antik kenti hangi tarihte yapılmıştır. 6000 yıllarına dayanan efes antik kenti farklı dönemlerde roma yunan ve türklere ait bir antik kent olmuştur. Roma imparatorluğu döneminde m s.

Yüzyıllar kent refah sahibi bir kentti ve 200 000 den fazla nüfusu ile iskenderiye den sonra doğu daki en büyük şehirdi. Efsaneye göre kent ilk kez yunan mitolojisi nde adı geçen kadın savaşçılar olan amazonlar tarafından kurulmuştur. Ismini ise ana tanrıça nın kenti anlamına gelen arzawa krallığı nın bir kenti olan apasas tan aldığı düşünülür.

Efes antik kenti dünyanın en iyi muhafaza edilmiş tarihi eserlerinden biridir. Klasik yunan döneminde iyonya nın on iki şehrinden biriydi. Efes antik kenti kazıları.

Efes antik kentindeki ilk kazılar british museum adına john turtle wood tarafından 1863 1864 yıllarında artemis tapınağını bulmak için yapılmıştır. Efes antik kenti türkiye deki en eski kazı yapılan yerlerden biridir ilk kazı yapılan yer 1857 yılında halikarnassos tur. 1994 te unesco tarafından dünya mirası geçici listesi.

Kuruluşu cilalı taş devri mö 6000 yıllarına dayanır. Avrupa nın bazı ülkelerinde efes ile boy ölçüşecek antik şehirler olsa da doğu akdeniz de günümüze kadar ayakta kalabilmiş en kapsamlı antik eser olduğu muhakkaktır. Efes antik kenti bu ticaret yolunu kontrol etmek gibi bir amaçla yapılmıştır.

Efes Antik Kenti Hakkinda Bilmeniz Gerekenler

Efes Selcuk

Efes Antik Kenti Rehberi Nerede Tarihi Ve Giris Ucretleri

Efes Antik Kenti Hakkinda Bilmeniz Gerekenler

Efes Antik Kenti Hakkinda Bilmeniz Gerekenler

Efes Antik Kenti Hakkinda Bilmeniz Gerekenler

Efes Antik Kenti Hakkinda Bilgiler Nerededir Mimarisi Ve Tarihcesi Bilgihanem

Dha Yurt Efes Antik Kenti Nde Dugun Yapildigi Iddiasi Tartisma Yaratti 2 Izmir

Efes Vikipedi

Leave a Reply